Besplatno za građane: Grad Ivanec podmiruje troškove spaljivanja zapuštenih površina Foto: Grad Ivanec

Besplatno za građane: Grad Ivanec podmiruje troškove spaljivanja zapuštenih površina

Varaždinske vijesti | 11.4.2018. u 12:10h | Objavljeno u Našim krajem

- Ako imate zapušteno poljoprivredno zemljište na kome biste ponovno željeli zasijati pojedine kulture ili na njemu zasaditi voćnjak ili vinograd, ali to ne možete zbog pregustog raslinja, taj problem i ove godine možete riješiti u suradnji s Gradom Ivancem - poručuju iz Grada Ivanca.

Za to je dovoljno obratiti se gradskoj upravi, koja će potom najbližeg DVD-a naručiti i platiti mu uslugu kontroliranog spaljivanja raslinja na čestici. Za građane je, dakle, takva usluga potpuno besplatna, a uvjet njena korištenja jest da građani u roku godine dana zemljište ponovno privedu svrsi, odnosno da ga počnu obrađivati. O tome će korisnik s Gradom zaključiti ugovor, a kontrolu će provoditi Komunalno redarstvo Grada Ivanca.

Riječ je o mjeri koja je ugrađena i u gradsku Odluku o uvjetima i mjerama za sprečavanje nastajanja požara na otvorenom. Detalji vezani uz operativnu primjenu ove odluke dogovoreni su s Vatrogasnom zajednicom i DVD-ovima.

- Grad Ivanec će DVD-ovima stvarne troškove usluge spaljivanja podmiriti po njihovu cjeniku. Vjerujem da će i ove godine biti građana i OPG-ova koji će htjeti iskoristiti ovu gradsku subvenciju kojoj je cilj da se što više zapuštenih površina ponovno privede svrsi – poručio je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Iz Grada Ivanca pritom naglašavaju da cilj ove mjere nije poticanje spaljivanja radi njihova čišćenja, već isključivo pomoć građanima u nastojanju da ponovno počnu obrađivati svoje površine.