Baka Eva (89) živi sama bez tekuće vode, a uzdržavateljica je ne obilazi jer se je boji?!

| 22.1.2018. u 13:51h | Objavljeno u Našim krajem

Stara i nemoćna Eva Pintarić ima 89 godina, a živi sama u malom i izoliranom zaseoku Vrbanići na krajnjem jugozapadu Općine Bednja, u trošnoj, drvenoj kućici - bez vode i kanalizacije. Baku Evu smo posjetili nakon što smo dobili informaciju kako jedva preživljava te da o njoj nitko ne skrbi, osim povremeno susjedi, iako je potpisala Ugovor o doživotnom uzdržavanju. To je, nažalost, samo jedan od slučajeva kod kojeg su potpisnici takvog ugovora zažalili nakon što su ga potpisali...

Baka Eva nije znala da dolazimo, no čim je čula korake ispred svog kućnog praga, pohitala je otvoriti ih. Iako je željela otvoriti vrata čim prije, teško se kreće pa je vikala iz kuće “odite nutra, odite, bog vas blagoslovi kaj ste došli”.

DSC 2166

- Meni niko ne dojde, a ja vam se oću požaliti. Mene se preveslalo - odmah nam je rekla baka Eva, govoreći o tome kako živi nakon što je potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju.
Ugovor o uzdržavanju, kako je napomenula, potpisala s nećakinjom Barom Paskom iz Trakošćana.

- To je bilo dok je umrl moj muž. Brat mi je rekel nek to napravim kaj nem sama. Ja nisam ni znala kaj to znači točno i potpisala sam tak da me uzdržavaju, ali oni su onda meni sve zeli, a niko mi ne pomaže - požalila nam se baka Eva, koja je pravdu tražila i na sudu koji je izgubila.

Naime, njezin iskaz sud nije prihvatio jer, kako se navodi u obrazloženju presude, tužiteljica je na sudu rekla svega par rečenica. Spomenimo da je iz istog razloga odbačen i iskaz Slavka Pintarića, koji je svjedočio u njezinu korist.

DSC 2289

Uzdržavateljica Bara Paska kazala nam je kako nije da ne želi brinuti o teti, već teta ne želi nju u svojoj kući. Na pitanje kada ju je posljednji put posjetila, kazala nam je da prije godinu dana.

- Ja bi rado pomagala svojoj teti, ali ona to ne želi. Posljednji put kad sam došla, ona me otjerala sjekirom i vikala na mene te me nazivala pogrdnim imenima. Zato više ne dolazim - kazala nam je Bara Paska te ponovila kako se zbog takvog ponašanja tete, sada boji Evice Pintarić.

Kazala je kako joj mjesečno šalje novac, i to gotovo 1000 kuna...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 

DSC 2297

 

DSC 2294

DSC 2320