APEL ČITATELJA “Stavite nadstrešnicu i klupicu na stajalište “buseka” u Milkovićevoj”

| 2.5.2017. u 13:55h | Objavljeno u Našim krajem

- Trebaju li stari ljudi čekati na gradski bus po kiši i snijegu vjetru na stajalištu bez nadstrešnice, klupice i voznog reda - pita se čitatelj (podaci poznati redakciji) koji upozorava da se upravo to događa na stajalištu “buseka” u Milkovićevoj ulici kod varaždinske bolnice.

Čitatelj smatra kako je to nedopustivo te apelira na nadležne da urede stajalište, no sudeći prema odgovorima koje smo od Grada i Vincek autobusa, stajalište će još neko vrijeme ostati neuređeno.

U autobusima Vincek su nam kazali kako je stajalište označeno horizontalnom signalizacijom te kako je to dovoljno za stajalište buseka. - Što se tiče table ili klupice s nadstrešnicom za to je ovlaštena lokalna samouprava, odnosno Grad Varaždin - kažu u Vincek autobusima. U Gradu pak kažu kako za nadstrešnice trenutno novca nema.

- Grad Varaždin u okviru raspoloživih financijskih sredstava te temeljem zahtjeva Mjesnih odbora određena autobusna stajališta uređuje postavljanjem nadstrešnica i klupica. Kako je za postavljanje nadstrešnica potreban prostor, prije postave potrebno je provjeriti vlasnički status zemljišta na koji se postavlja i prema potrebi ishoditi potrebne suglasnosti. Trenutno nemamo predviđena sredstva za postavu, a niti zahtjev Mjesnog odbora - kazali su nam u Gradu te dodali kako Grad nije u mogućnosti udovoljiti zamolbi budući da je Grad u fazi privremenog financiranja i nema predviđena sredstva za gradnju objekata.