Županijsku palaču posjetili članovi TK Varteksa i TK Varaždina 1181 te razgledali Davis Cup trofej Foto: Varaždinska županija

Županijsku palaču posjetili članovi TK Varteksa i TK Varaždina 1181 te razgledali Davis Cup trofej

M.N./Varaždinske vijesti | 18.5.2019. u 16:04h | Objavljeno u Društvo

Županijsku palaču su posjetili članovi TK Varteksa i TK Varaždin 1181, tom prilikom su razgledali Davis Cup trofej izložen ispred Skupštinske dvorane, a pozdravio ih je te im ugodnu dobrodošlicu zaželi zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

Interes za razgledavanje Davis Cup trofeja je veliki jer je ovo jedinstvena prilika za vidjeti uživo ovaj vrijedan trofej. Naime, trofej se sastoji od tri kata s imenima zemalja i igrača osvajača kupa, a na vrhu je trofej iznimne vrijednosti, izrađen 1899.godine, za čiju je izradu te godine Dwight Fille Davis izdvojio 1.000 dolara. Vrijednost trofeja Davis Cupa danas daleko nadmašuje njegovu početnu cijenu izrade i iznosi 400.000 dolara.

Predsjednik Varaždina 1181 Lovro Juzbašić izrazio je zadovoljstvo što imaju prilike vidjeti uživo ovako vrijedan trofej jer je , kako je naglasio Davis cup natjecanje koje ima tradiciju dugu više od jednog stoljeća.

S njime se složio i Marko Dugandžić iz Varteksa koji se usput zahvalio Županiji na domaćinstvu te istaknuo kako se ova Županija ima čime ponositi, a to su vrhunski tenisači, a među njima je i sadašnji izbornik Hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan.

I proslavljeni tenisač Saša Hiršzon također je bio u društvu članova teniskih klubova.

170519_OBILAZAK_DAVIS_CUP_4.JPG

170519_OBILAZAK_DAVIS_CUP_2.jpg

170519_OBILAZAK_DAVIS_CUP_1.jpg