Zaslugom lovaca, korisnike pučke kuhinje na Banfici čekaju i fina jela od veprovine

| 20.12.2017. u 19:23h | Objavljeno u Društvo

Korisnici Caritasova doma na Banfici u ovo predblagdansko vrijeme osim uobičajene kvalitetne ponude obroka uživat će i u finim jelima spravljenim od mesa divljači.

Naime, danas im je Lovačko društvo “Fazan”, koje ove godine slavi 95 godina postojanja, poklonilo 100 kilograma obrađenog mesa divlje svinje.

Inače, kako je rekao ravnatelj doma Ante Šola, korisnici Caritasovog doma svakodnevno imaju osigurani svježe kuhani i obilan obrok koji se sastoji od različitih vrsta mesa, ribe, juhe te svježeg voća i povrća, ali zahvaljujući lovcima iz LD “Fazan” ovih će dana moći probati i jela spravljena od divljači kao što je lovački gulaš i slično.

Među ostalim, Šola je naveo kako je, da bi ovakva jedna institucija normalno radila te da bi se posložio kompletan jedan “mozaik”, potrebna suradnja svih dionika društva u pomaganju potrebitima.

- Prvi puta neko lovačko društvo sudjeluje ovdje kod nas. Drago mi je da ste prepoznali ovaj vid potrebe. Ovaj događaj je bitan jer dokazuje da zajednica misli na ove ljude koji će sada imati još kvalitetniji obrok, iako i sada imaju kvalitetan i obilan te svježe kuhani svakodnevni obrok – naveo je Šola, dok je predsjednik LD “Fazan” rekao da im je drago što mogu pomoći.

- Za dobru suradnju nikad nije kasno, eto osjetili smo potrebu pomoći ovim ljudima. Smatram da smo pripremili jedan solidan poklon, odnosno 100 kilograma čistog mesa od dvije divlje svinje da se ljudi počaste jednim dobrim lovačkim gulašem. Vjerujem da ga Caritasovi kuhari znaju spravljati te pozivam ostale da se uključe u ovakav vid pomoći – rekao je Branko Kostanjevec, predsjednik LD "Fazan".

Inače, ove je godine Caritas osigurao svojim korisnicima dvije tone jabuka i mandarina pa tako korisnici svaki dan dobivaju i svježe voće kojeg će biti dovoljno za cijelu zimu.

- Osim kvalitetnog obroka, i sam ovaj prostor je takav da vraća dostojanstvo ovim ljudima. Šteta je jedino što uz kuhinju nije realizirano i prenoćište za beskućnike, dnevni boravak za djecu s invaliditetom te hospicij – ukazao je ravnatelj Šola.