Dogradonačelnik Hrvoje Kovač s Indijcima, veleposlanik Bagchi najavio posjet Lepoglavi

Varaždinske vijesti | 14.3.2019. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Nastavljajući dosadašnju dobru suradnju Grada Lepoglave i Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj, na poziv novog i opunomoćenog Veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj, Njegove ekselencije Arindama Bagchija, zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je prigodnoj svečanosti obilježavanja 70. Dana Republike Indije u Zagrebu.

Na proslavi nacionalnog dana ove druge najmnogoljudnije zemlje na svijetu sudjelovali su i brojni uzvanici iz javnog i političkog života uključujući zamjenika predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, bivšeg predsjednika Hrvatske, Stjepana Mesića, članove diplomatskog zbora, predstavnike ministarstava te istaknute gospodarstvenike i članove indijske zajednice u Hrvatskoj.

U svom je govoru Veleposlanik Bagchi istaknuo kako je nakon velikog sportskog uspjeha naše nogometne reprezentacije Hrvatska postala prepoznatljiva u Indiji te kako je prošle godine preko 60.000 Indijaca posjetilo Hrvatsku što dovoljno govori o interesu za Hrvatsku, ali i sve većem prijateljstvu između naše dvije zemlje.

- Tijekom posljednjih nekoliko godina ovom smo odnosu dodali i veći ekonomski sadržaj. Bilateralna trgovina se utrostručila tijekom posljednjeg desetljeća. Indijska ulaganja u Hrvatskoj sada stvaraju radna mjesta za više od 400 Hrvata, a posebno nam je drago što su hrvatske tvrtke počele ulagati u Indiju. Indijsko tržište predstavlja izvrsne prilike za hrvatske tvrtke, a nadam se da će ih i više njih iskoristiti, osobito kroz programe kao što su “Make in India”, “Digital India” ili “Smart Cities” – poručio je Veleposlanik Bagchi.

Veleposlanik je u kraćem susretu sa zamjenikom gradonačelnika zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji Grada Lepoglave s Veleposlanstvom Republike Indije u Hrvatskoj te najavio i dolazak u Lepoglavu kako bi se suradnja dodatno produbila i nastavila tamo gdje je stala odlaskom velikog prijatelja Lepoglave, bivšeg Veleposlanika Indije Sandeepa Kumara.

- Naše uzajamno poštovanje i dosadašnje prijateljstvo izražava se upravo u izazovima koji nas očekuju i mogućnostima koje moramo tražiti u budućnosti. Neizmjerno mi je drago što se naša mala Lepoglave našla na listi interesa naših prijatelja i suradnika iz Indije. Na nama je sad odluka kako ćemo produbiti tu suradnju da bude što konkretnija i produktivnija, a mogućnosti su zaista brojne – zaključio je zamjenik gradonačelnika Kovač.