Zajedno izrađivali božićne čestitke i kuglice te pokazali da teškoće nisu prepreka Foto: COO Tomislav Špoljar

Zajedno izrađivali božićne čestitke i kuglice te pokazali da teškoće nisu prepreka

V.M./Varaždinske vijesti | 8.12.2016. u 12:29h | Objavljeno u Društvo

Na blagdan svetog Nikole, koji se obilježava 6. prosinca, Centar za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar" Varaždin posjetili su učenici četvrtih razreda Šeste osnovne škole Varaždin. Posjet je organiziran u sklopu projekta "Teškoće nisu prepreka".

Projekt je započeo 2014. godine s ciljem poticanja djece na međusobno prihvaćanje i uvažavanje, razvijanje osjećaja empatije te senzibilizacije djece prema učenicima s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Učenici Šeste osnovne škole, pod vodstvom koordinatora projekta Sandre Šenkiš, Ines Nemet i Tomislava Rogulje, sudjelovali su u kreativnim radionicama koje su osmislile i priredile učiteljice Centra Lorena Kovačić, Ivana Batinić, Ines Žukina, Marina Radosavljević i Ivana Peček.

Učenici su zajedničkim snagama u radionicama izrađivali kuglice, čestitke povodom Božića i čizmice za svetog Nikolu od različitih materijala i tehnikom decupage.

Uz muziku i druženje, učenici Centra i Šeste osnovne škole međusobno su se upoznavali rušeći tako barijere prema najosjetljivijoj populaciji društva, učenicima s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Projekt se nastavlja dolaskom polaznika Centra u vrijeme Uskrsa, kada će zajedno s učenicima Šeste osnovne škole Varaždin izrađivati ukrase za Uskrs.

coo_tš_teškoće_nisu_prepreka_1.JPG

coo_tš_teškoće_nisu_prepreka_2.JPG

coo_tš_teškoće_nisu_prepreka_3.JPG

coo_tš_teškoće_nisu_prepreka_4.JPG