Za članove "Ivanečkog sunca" otvorena mala sportska dvorana prilagođena njihovim potrebama Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Za članove "Ivanečkog sunca" otvorena mala sportska dvorana prilagođena njihovim potrebama

Varaždinske vijesti | 23.3.2019. u 13:10h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U srijedu 20. ožujka u društvenim prostorima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama "Ivanečko sunce" otvorena je mala sportska dvorana prilagođena potrebama i mogućnostima njenih članova.

Četrdesetak članova Ivanečkog sunca tako odsad na raspolaganju ima sportske sprave, rekvizite, strunjače te TV prijamnik za prikazivanje vježbi, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta rada i provođenja još većeg broja potrebnih i korisnih aktivnosti za članove udruge.

Kako bi vježbe rezultirale pozitivnim učinkom na zdravstveno stanje korisnika i kako bi bile prilagođene individualnim potrebama i mogućnostima svakog člana, angažiran je Ivan Kolarić, prvostupnik fizioterapije. On je sa članovima već počeo raditi na volonterskoj bazi, dok će do kraja 2019. godine kroz planirane projekte kao vanjski stručni suradnik sa članovima nastaviti provoditi redovite vježbe.

sunce3-200319.jpg

Sportska dvorana opremljena je i stavljena u funkciju uz financijsku potporu Grada Ivanca, gradske Humanitarne fondacije Pro vitae, Varaždinske županije i ostalih JLS-ova u čijem je vlasništvu prostor koji Udruga koristi. Ovaj projekt je prijavljen na raspisane natječaje jedinica lokalne samouprave te na natječaj Varaždinske županije, a projektne je prijave za Udrugu izradio Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

Predsjednica Ivanečkog sunca Ljerka Rogina uputila je riječi zahvale svima koji su pomogli u realizaciji projekta i koji kontinuirano podupiru rad Udruge i njezine aktivnosti. U ime Grada Ivanca članovima Udruge te okupljenim gostima obratila se pročelnica Marina Držaić, istaknuvši kako joj je neizmjerno drago što je projekt sportske dvorane uspješno realiziran i što je prostor, koji je u vlasništvu šest JLS-ova, a iz kojih i dolaze članovi, stavljen u funkciju na korist i zadovoljstvo svih članova.

sunce4-200319.jpg

Grad Ivanec i gradska Fundacija su, sukladno potrebama Udruge za financijskim sredstvima, podržali projekt s dodatnim sredstvima u visini od 4.000 kn, uz sredstva od 15.000 kn koja udruga ostvaruje iz proračuna Grada Ivanca za redovitu djelatnost i projekte. Svečanosti otvaranja nazočio je i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

sunce5-200319.jpg

Označeno u