Vrtići i škole iz Varaždinske županije osvojili tri nagrade i dva priznanja za „Najljepše školske vrtove“

VV | 24.11.2017. u 17:17h | Objavljeno u Društvo

Završen je odabir najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj, koji već 23 godine provodi HRT u sklopu ekološko-obrazovnog projekta „Najljepši školski vrtovi“. Vrtići i škole iz Varaždinske županije ponovno su bili uspješni: na svečanosti, koja je danas, 24. studenoga, održana u HRT-ovom studiju „Zvonimir Bajsić“ u Zagrebu, uručene su im čak tri nagrade i dva priznanja.

Srednja škola Ludbreg osvojila je prvo mjesto u kategoriji očuvanje tradicijskih uzgoja, a u istoj kategoriji treće mjesto osvojila je Osnovna škola iz Ljubeščice. U kategoriji najljepši vrtić, Dječji vrtić Maja Pčelica iz Donjeg Ladanja osvojio je drugu nagradu.

Priznanje za najboljeg početnika dobio je dječji vrtić Zeko iz Cestice, a Osnovna škola Visoko za kontinuitet ljepote okoliša. Podsjetimo, Osnovna škola Visoko 2010. godine osvojila je nagradu za najljepši školski vrt kontinentalne Hrvatske.

Ove godine se na natječaj za projekt „Najljepši školi vrtovi“ javilo više od stotinu odgojno-obrazovnih ustanova diljem Republike Hrvatske, od čega s područja Varaždinske županije njih čak 13.

Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora.
Na dodjeli nagrada i priznanja u ime Varaždinske županije bila je i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Ponosna sam na odlične rezultate vrtića i škola s područja naše Županije. Neizmjeran trud naše djece, uz pomoć učitelja, profesora, odgajatelja i roditelja nagrađen je danas ovdje. Vjerujem da ćemo i sljedeće godine imati mnogo natjecatelja iz Varaždinske županije, a ne sumnjam da će se njihov trud ponovno isplatiti te da će biti nagrađen - rekla je Martinčević.