Više od 11.000 posjetitelja na ovogodišnjem 8. Tjednu smijeha

Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 20:37h | Objavljeno u Društvo

Povodom završetka 8. Tjedna smijeha, kazališnog festivala u organizaciji Kerekesh Teatra, koji se od 10. do 19. ožujka 2017. godine održavao u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, iz Kerekesh Teatra s ponosom ističu kako je ovogodišnje izdanje ponovno opravdalo titulu najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj i ponovno oborilo vlastiti rekord posjećenosti.

- Temeljem podataka koje smo prikupili za vrijeme festivala, možemo vas obavijestiti da je ovogodišnji Tjedan smijeha posjetilo (u svim mjestima održavanja zajedno) više od 11.000 posjetitelja! Iznimno smo ponosni na publiku u gradovima u kojima su gotovo sve izvedbe bile rasprodane i u kojima je odaziv bio najveći, a to su Varaždin, Ludbreg, Ivanec i Novi Marof. Svih pet općina koje su sudjelovale u Tjednu smijeha (Cestica, Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Veliki Bukovec i Martijanec) imale su ispunjene dvorane - kažu iz Kerekesh Teatra.

Ističu da su dodatnu vrijednost ove godine Tjednu smijeha dali i popratni sadržaji realizirani s partnerima i volonterima. Po prvi je puta, naime, u foajeu HNK Varaždin otvorena izložba karikaturista na temu „Smijeh naš svagdašnji“, koju je činilo 55 radova 19- ero umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Kanade. Prema glasovima publike najbolje je ocijenjena karikatura Rešada Sultanovića (Sarajevo, BiH), zatim Davora Trgovčevića (Sesvete) i Željka Pilipovića (Varaždin). Kerekesh Teatar je najbolje ocijenjene radove nagradio sa po 1.500 (1. mjesto), 1.000 (2. mjesto) i 500 (3. mjesto) kuna.

Festival je po prvi puta imao i humanitarno-donacijski karakter, pa je na donacijskom štandu s kazališnim suvenirima (Shabby Sweet World) prikupljeno 1.500 kuna donacija građana, koje će biti uplaćene na račun Opće bolnice Varaždin- Odjela za pedijatriju.

- Ovim putem ponovno zahvaljujemo našoj dragoj publici, bez koje ova kazališna priča ne bi bila moguća, posebno zahvaljujemo i svim partnerima festivala, gradovima i općinama koji su nam izašli u susret, gospodarskim subjektima koji su financijski podržali festival i na kraju svim suradnicima Kerekesh Teatra, posebice volonterima - napominju iz Kerekesh Teatra.