DVD Bedenec Foto: B. Težak

Vatrogasci DVD Bedenca proslavili 15. obljetnicu u novouređenom domu

M.N./Varaždinske vijesti | 8.2.2019. u 13:22h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Petnaestu obljetnicu svoga rada DVD Bedenec, najmlađi od šest ivanečkih DVD-ova, obilježio je u novouređenoj dvorani vatrogasnog doma u kojoj se okupilo više od 120 gostiju i vatrogasaca. I svi su pritom ostali ugodno iznenađeni, jer umjesto nekadašnje neuređene dvorane bez grijanja, dočekao ih je vrlo moderno uređen i ugodno zagrijan prostor kakvim bi se rado podičile i mnogo veće sredine od Bedenca.

Stoga i ne čudi da su predsjednik i tajnik DVD-a Ivan Vresk i Siniša Vresk na svečanosti uputili posebne zahvale svima koji su omogućili da, nakon dugih godina, napokon krenu radovi na uređenju i konačnom dovršetku doma. To je, prije svega, omogućeno rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa s Gradom Ivancem, pri čemu je Grad zemljište na kojem je objekt sagrađen poklonio DVD-u i time mu omogućio da se upiše i kao vlasnik zemljišta i objekta.

Zauzvrat je DVD Bedenec omogućio korištenje prostora za rad mjesnog odbora, udruga i građana te za pojedine društvene potrebe Grada. Usto, Grad je izdvojio i 100 tisuća kuna, što je vatrogascima omogućilo da u dom uvedu plinsko grijanje.

Posebna zahvala upućena je i vlč. Tomislavu Antekoloviću iz ovih krajeva, koji službuje kao župnik u Murskom Središću, koji je donacijom 20 tisuća eura omogućio nabavu najmodernije kuhinje od inoks materijala te obavljanje cijelog niza građevinskih i obrtničkih radova u radovu.
Čestitke domaćinima uputio je i gradonačelnik Ivanca, Milorad Batinić.

- U godinama krize, kada je gradski proračun godišnje gubio oko 3,5 milijuna kuna sredstava, manje se izdvajalo i za vatrogastvo. Od 2018. godine izdvajanja za vatrogastvo, a samim tim i za DVD Bedenec, ponovno rastu, a Grad za rad DVD-ova izdvaja i više nego što je to dužan temeljem zakonski propisanog limita. Grad će i dalje pomagati vatrogastvu, to više što se svake godine suočavamo sa sve gorim posljedicama elementarnih nepogoda (poplave). A pritom se pokazuje da su vatrogasci jedina operativna snaga koja je obučena i opremljena da prva reagira u slučaju opasnosti - naglasio je gradonačelnik.

Čestitke domaćinima uputili su i saborski zastupnik Anđelko Stričak, dopredsjednik HVZ-a Stjepan Ptiček, predsjednici županijske i ivanečke VZ Nedeljko Vukalović i Zvonko Videc te predstavnici 20-ak gostujućih DVD-ova. Zaslužnim vatrogascima uručena su brojna priznanja, a najzaslužnijim sponzorima dodijeljene su zlatne zahvalnice te srebrne i brončane vatrogasne medalje i plamenice.

skupstina7-dvd_bedenec-120119.jpg

skupstina6-dvd_bedenec-120119.jpg

skupstina4-dvd_bedenec-120119.jpg

skupstina2-dvd_bedenec-120119.jpg

skupstina13-dvd_bedenec-120119.jpg

skupstina1-dvd_bedenec-120119.jpg

skupstina-dvd_bedenec-120119.jpg