FOTO/VIDEO Varaždinski, međimurski i podravski planinari na Hochturmu u štajerskim Alpama

vv | 7.7.2019. u 08:08h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski, međimurski i podravski planinari, članovi planinarskih društava MIV, Bundek i Vilo, subotu su iskoristili za jednodnevan izlet u štajerske Alpe gdje su se popeli na Hochturm (2081 m).

Izlet su započeli rano. Još prije 5 h planinari iz Koprivnice, njih desetak, krenuli su prema mjestu okupljanja u Čakovcu, gdje su ih čekali varaždinski i čakovečki planinari, a onda su svi zajedno autobusom došli do Murskog Središća gdje su im se pridružili i planinari PD Bundek, koje je priredilo ovaj izlet.

IMG_20190706_115422.jpg

Nakon nešto više od tri sata vožnje, iskusni vozač AP Varaždin ostavio je planinare kod doma na visini oko tisuću metara, odakle su krenuli prema jednom od viših vrhova štajerskih Alpa, Hochturma na 2081 m, do kojeg su došli nakon 3,5 sata uspinjanja. Uspon bi vjerojatno trajao i kraće, da su mogli odoljeti fotografiranju, osobito na dijelu planine na kojem rastu runolisti i drugo cvijeće o čijoj zaštiti brinu posebni čuvari koji domaće i strane planinare upozoravaju da ne idu izvan staza kako ne bi uništili ove rijetke biljke.

Iako je ruta bila zahtjeva, prvenstveno zbog trajanja uspona po jakom Suncu,  svi planinari, njih tridesetak uspješno su  došli do cilja i vratili se do planinarskog doma nakon  15 prijeđenih kilometara te nešto više od šest sati hoda i odmora, uz poneku opeklinu onih koji se nisu doslijedno pridržavali naputaka vodiča…

Označeno u
Video sadržaj
Galerija slika