Varaždinski i indijski rotarijanci u Indiji otvorili razred za djecu

Varaždinske vijesti | 15.3.2018. u 16:25h | Objavljeno u Društvo

Prije par dana članovi Rotary Cluba Varaždin 1181 s obiteljima vratili su se iz New Delhija (Indija) u kojem su prošli tjedan svečano otvorili jedan razred male školu za djecu od četiri do šest godina.

Radi se o projektu “Koshish“ (u prijevodu na hrvatski „Pokušaj“) koji već godinama vodi prijateljski klub – Rotary Club of Delhi Megapolis – a u koji se od ove rotarijanske godine uključio i Rotary Club Varaždin 1181.

Tijekom iduće tri godine varaždinski rotarijanci će sufinancirati redovni rad jednog razreda (30 učenica i učenika). Riječ je o djeci koja dolaze iz najsiromašnijih slojeva društva čiji roditelji svakog dana odlaze u središnje dijelove grada u potrazi za poslom i zbog toga su prisiljeni ostaviti djecu samu te bez ikakvog nadzora.

Djeca bi, da prijateljski Rotary club nije pokrenuo ovaj projekt, bila prepuštena ulici. Ona u školi osim same nastave (učenja čitanja i pisanja na hindskom i engleskom jeziku, matematike te prirode i društva) dobivaju uniformu, topli obrok i drugu potrebitu skrb.

- Projekti kao što je ovaj, zorno pokazuju kako ideja rotarijanstva i njeno oživotvorenje ne poznaju nikakve granice kada je u pitanju pomoć potrebitima i upravo zato ova organizacija može s ponosom pogledati unatrag na svoje djelovanje dugo 113 godina – zaključio je predsjednik Rotary Cluba Varaždin 1181, Dragutin Hainš.

IMG 1654