Uzicu topa Varaždinske građanske garde povući će biskup Josip Mrzljak

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.6.2019. u 08:21h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda nastavlja s već tradicionalnom aktivnosti izvođenja glasnog pucnja na Starom gradu pa tako sutra, 22. lipnja, uzicu topa povući će otac biskup, mons. Josip Mrzljak.

- Mons. Josip Mrzljak rođeni je Vukovarac, dakle naš varaždinac, jer mnogi od nas Vukovar smatraju svojim gradom. Daleke 1969. godine za svečenika ga je zaredio nadbiskup Franjo Kuharić i od tada neumorno djeluje po župamau Koprivnici, Ozlju, Vrhovcu, Sesvetskom Kraljevcu,... Za biskupa je zaređen u zagrebačkoj katedrali 1999. godine, a biskupom Varaždinske biskupije postaje 31, ožujka 2007. godine u varaždinskoj katedrali.
Svojom uzoritošću i dušebrižništvom bio je i ostaje moralna vertikala naše zajednice – ne samo crkvene. Uvijek je spreman saslušati, savjetovati i pomoći “malim” ljudima i zato je otac biskup veliki čovjek, a najmanje što Varaždinska građanska garda može uraditi je da se glasnim pucnjem zahvalimo mosn. Josipu Mrzljaku, ta da mu poželimo još mnogo godina rada i djelovanja u zdravlju, radosti i razumijevanju - obrazlažu iz Varaždinske građanske garde.