Uz Varaždinske vijesti osvojite obiteljske ulaznice za Aquatiku

Varaždinske vijesti | 6.11.2017. u 10:28h | Objavljeno u Društvo

Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, nedavno je proslavio prvi rođendan. U samo godinu dana od otvaranja, Aquatika je postala prepoznatljiva atrakcija koja svojim sadržajima privlači posjetitelje svih uzrasta iz cijele Hrvatske.

Osim što nudi jedinstveni koncept akvarija i bogatstva riječne flore i faune koji prikazuje, Aquatika je zanimljiva i zbog dodatnih edukativnih sadržaja. Akvarijski postav u karlovačkom akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući detaljan, zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesan slatkovodni svijet. Svaki posjetitelj na taj način može doživjeti riječni tok od izvora do ušća. U 25 akvarijskih bazena prikazano je oko 100 vrsta slatkovodnih riba, od čega čak 40-ak endemskih vrsta.

Posebnost Aquatike je i njezin suvremeni dizajn. Projektirana je na građevinskoj čestici veličine 8327 metara četvornih kao dvoetažna građevina s prizemljem i podzemnom etažom. Objekt ima 2781 metar četvorni, a akvarij odjednom može primiti 150 posjetitelja.

Aquatika raspolaže i s mnogo dodatnih sadržaja. To je ponajprije kongresna dvorana kapaciteta 120 osoba u kino postavu, posebna po tome što se u njoj vide dva akvarija. Zatim je tu edukacijska dvorana/igraonica opremljena s namještajem za djecu i ozvučenjem. Aquatika nudi i suvenirnicu opremljenu domaćim proizvodima od lokalnih obrtnika i OPG-ova po vrlo pristupačnim cijenama. Spomenimo i čitaonicu u kojoj se nalazi zbirka "Speleoteka u gostima". Riječ je o speleoteci iz fundusa speleoloških udruga iz Karlovca, a sastoji se od knjiga, časopisa, tematskih separata, brošura i dijela audiovizualne građe te broji otprilike 5000 pojedinačnih naslova. Naposljetku, Aquatika ima i caffe bar, trg kao javni prostor za druženje i dva igrališta za djecu s vanjske strane kompleksa, s pogledom na Koranu.

U novom broju Varaždinskih vijesti, koje izlaze u utorak 7. studenoga (a u Varaždinu se mogu kupiti već u ponedjeljak poslijepodne) nalazi se kupon, a prvih 10 donosioca kupona koji dođu u redakciju Varaždinskih vijesti (Supilova 7b, Varaždin, 1. kat) od utorka od 9 do 15 sati, dobit će obiteljsku ulaznicu (2+2) za akvarij Aquatika.