Uz Špancir, od sutra tu je i Bučograd gdje vas čekaju brojne radionice i delicije

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.8.2018. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Predstojeće dane Špancira će od 18. do 25. kolovoza, obilježiti i Bučograd gdje vas čekaju brojne delicije i radionice. Sutra će Udruga kuhara Varaždinske županije organizirati radionice od 9 do 14 sati.

Na prvoj će se izrađivati pogačice od sira s bučinim košticama i Varaždinskim bučinim uljem, na drugoj će se rezbariti tikve, a na trećoj će se degustirati pogačice od sira, odnosno vabučin.

Dakle, prvi dan ove nove manifestacije posvećene buči i bučinom ulju počinje sutra kada ćete imati priliku kušati specijalitete baka i mama poput kučanskoga koščičjaka - jela od bučinih koštica, heljde, tikvača, heljdinog kruha u varaždinskom bučinom ulju, heljdinih palačinki s bučom i slično. 

Za najmlađe organizirane su brojne zanimacije od neobičnog tikvotrka, heljdoškolice, pjevanju uz Tikvomjuzu ili likovne radionicame, a naučit će i kako se koštice iz tikve vade na tradicijski način, kako napraviti pravi pravcati Varaždinski klipić te kako napraviti neodoljivi sladoled s Varaždinskim bučinim uljem.

Radionice su namijenjene djeci predškolske i školske dobi, a tema su likovne aktivnosti vezane uz izradu buča. Djeca će uz vodstvo i pomoć animatora moći izrađivati buče na puno kreativnih i zanimljivih načina s različitim likovnim tehnikama i ponuđenim likovnim materijalima kao što je kolaž papir, hamer papiri, škare, ljepilo, flomasteri ili pak drvene bojice. Također će im biti ponuđene i bojanke vezane uz spomenutu temu, a voditeljica je Ivana Mikulec.

Radionice će se odvijati subotama od 10 do 12 sati, a gastronomska ponuda predstavljat će se subotama od 12 do 14 sati.

 

Označeno u