Ugasite večeras svjetla i uključite se u svjetsku akciju „Sat za planet Zemlju“

Varaždinske vijesti | 24.3.2018. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Grad Varaždin, Lepoglava i Ivanec i ove će se godine uključiti u svjetsku akciju „Sat za planet Zemlju“ te danas na sat vremena i to u 20.30 sati ugasiti svjetla javne rasvjete. 

Svjetla će se na sat vremena ugasiti na Starom gradu u Varaždinu te javna rasvjeta u užem centru grada. Varaždin je jedan od mnogobrojnih gradova koji će sudjelovati u najvećoj globalnoj akciji na svijetu i tako poslati poruku o svjesnosti štetnosti klimatskih promjena te skrenuti pozornost na važnost brige o našem planetu.

U Ivancu će od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena javna rasvjeta od rotora u Malezovoj ulici do rotora u Varaždinskoj (dio Malezove, dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s Cesarčevom, dio Vukovićeve, Augusta Šenoe, dio Ulice kralja Tomislava, Ulica braće Radića, dio Gundulićeve, dio Zelenog dola, dio Jezerskog puta, Jagićeva, Varaždinska).

Bit će ugašena i rasvjeta od semafora do Caritasova doma (Ulica Vladimira Nazora, dio Rajterove, dio Bistrice, Kukuljevićeva, dio Vinogradske), kao i rasvjeta na crkvi Sv. Marije Magdalene u Ivancu.

S obzirom na to da je akcija posvećena klimatskim promjenama i ekološkim problemima diljem svijeta, sudjelovanjem u njoj gradovi žele dati i svoj doprinos u očuvanju našega planeta te ujedno javnosti poslati poruku da svi zajedno moramo voditi računa o resursima koje trošimo.

Inače, ovu akciju već dvanaestu godinu zaredom organizira World Wildlife Found (WWF), jedna od najvećih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu okoliša, a Sat za naš planet već je nekoliko godina u Guinnessovoj knjizi rekorda upisan kao najveća svjetska volonterska akcija, čiji su rezultati iz godine u godinu sve bolji.

Ovim putem pozivamo i sve vas da se i vi uključite tako što ćete u spomenutom terminu ugasiti svjetla i time pokazati da podupirete globalne napore kojima je cilj sprečavanje klimatskih promjena.