Udruga "Nada" Ivanec na 11. Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji u Vukovaru Foto: Udruga udomitelja "Nada" Ivanec

Udruga "Nada" Ivanec na 11. Nacionalnom susretu udomiteljskih obitelji u Vukovaru

V.M./Varaždinske vijesti | 5.9.2018. u 20:40h | Objavljeno u Društvo

Udomiteljske obitelji, članovi kluba mladih, volonteri i djelatnici Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec bili su dio 11. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji u Vukovaru koji je održan 1. rujna.

Susret udomiteljskih obitelji je događaj koji se s nestrpljenjem iščekuje tijekom cijele godine. Prilika je to za druženje udomiteljskih obitelji s područja cijele Republike Hrvatske, a posebno prilika za međusobno upoznavanje i druženje djece i mladih.

Podršku susretu dali su brojni značajni dionici, a na gotovo cijelom susretu bila je prisutna i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić koja je imala samo riječi hvale za rad udruga udomitelja te im dala obećanje da će i dalje poticati njhov rad.

Tema ovogodišnjeg susreta bila je "Udruge udomitelja - produžena ruka sustava socijalne skrbi za razvoj kvalitetnog udomiteljstva za djecu" te su udruge imale priliku predstaviti svoje aktivnosti, a među njima posebno se istaknula upravo Udruga udomitelja "Nada" Ivanec koja ima veliki broj socijalnih usluga.

- Posebnost naše udruge je da naše aktivnosti nisu usmjerene samo udomiteljskim obiteljima, nego sve više lokalnoj zajednici. Najveće bogatstvo svakog susreta su upravo djeca i mladi koji su uživali u međusobnom druženju i zajedničkim aktivnostima - istaknuli su iz Udruge "Nada".

Dodali su kako je ovaj susret bio poseban jer je održan u Vukovaru, gradu heroju. Udomiteljske obitelji posjetile su Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru i Ovčaru te na taj način odale počast svim žrtvama koje su dale svoj život kako bismo danas živjeli u slobodnoj Hrvatskoj.

- Zahvaljujemo se Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece kao organizatoru, a posebno Udruzi udomitelja "Zagrljaj iz Vukovara" koja je bila domaćin susreta te svima koji su financijski podržali organizaciju susreta i omogućili nam predivno druženje - poručili su iz Udruge "Nada" Ivanec.

udruga_nada2.jpg