U Varaždinu 29. siječnja besplatno predavanje o ayurvedi

V.V. | 22.1.2018. u 14:40h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Besplatna javna predavanja «Ayurveda - znanost o životu» održat će se u četiri hrvatska grada među kojima će biti i Varaždin.

Predavanje će se održati 29. siječnja od 19 do 21 sati u skupštinskoj dvorani Županijske palače, na Franjevačkom trgu 7.

Dodatno će se građani moći predbilježiti i za individualne ayurvedske konzultacije uz pulsnu dijagnostiku te po želji za ayurvedske tretmane ili tečajeve ayurvedskog kuhanja.

Programe i predavanja, kao i individualne konzultacije, vodit će renomirani dr. Nikhil M. Dongarkar, izvorni ayurvedski liječnik iz Indije i predstavnik Sri Sri Ayurvede Europe.

Inače, ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači «znanost o životu», a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina! Ayurveda je specifična po svom cielovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.

- Svi koji iz prve ruke žele čuti i saznati što je Ayurveda i zašto je ona u zapadnim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, sve popularnija kad se radi o liječenju i prevenciji raznih bolesti, koju ulogu u tome igra prehrana i životni stil te dobrodošli su.- Ukoliko želite osigurati mjesto na predavanju molimo potvrdite svoj dolazak e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - poručuju organizatori.

Označeno u