U subotu 2. prosinca vatrogasci organiziraju humanitarnu vatrogasnu utrku stepenicama za HULL

V.V. | 29.11.2017. u 10:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U subotu 2. prosinca vatrogasci organiziraju humanitarnu vatrogasnu utrku stepenicama s početkom u 10.00 sati, u poslovnoj zgradi VMD-a, Strojarska 20, Zagreb, a prikupljeni novac ići će za Hrvatsku udrugu leukemija i limfomi.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na iste takve svjetske utrke na Novom Zelandu, Seattlu itd. Na tim utrkama vatrogasci također trče za njihove udruge vezane uz borbu protiv leukemije i limfoma.

- Nažalost u cijelom svijetu dok svi mi bježimo od opasnosti dima i vatre, vatrogasci hrabro ulaze u građevine koje gore kako bi nam pomogli, a pritom rak - tihi ubojica vreba nad njima. Kroz ovu humanitarnu utrku stepenicama vatrogasci žele provijeriti svoju spremnost trčeći na vrh poslovne zgrade koja ima 31 etažu, promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se svakodnevno susreću, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno - kažu u Udruzi.

Nažalost, svi se sjećamo ovogodišnjih požara i poplava, intervencija u kojima je Hrvatska jednoglasno zaključila - Da, oni su naši heroji. Nakon svih borbi na kraju ljeta pokazali su ponovno svoju složnost humanitarnom akcijom Srce kornatsko za udrugu Krijesnice. I za kraj ove radne godine ne prestaju nesebično pomagati.

Zašto baš HULL?

Zato jer svakog dana u Republici Hrvatskoj obole otprilike četiri osobe od jednog od oblika raka krvi. Zato jer svjetske analize kažu da su baš vatrogasci skupina koja ima do 15 posto veću mogućnost oboljevanja od leukemije i limfoma. Zbog čega? Zbog uvjeta u kojima rade, zbog plastika i drugih materijala koji se nalaze u našim domovima, a kada gore još su štetniji. Dim i čestice prodiru u uniformu, pa preko kože i udisajem zraka zagađene atmosfere u vatrogasca

Vatrogasci vas pozivaju da im pomognete u njihovoj Humanitarnoj akciji za koju im je dodijeljen humanitarni telefonski broj 0609005, pri čemu donirate 6,25 kn (PDV uključen).