U subotu 18. veljače predavanje o bio-vrtlarenju i razmjena sjemenja

V.V. | 12.2.2017. u 16:20h | Objavljeno u Društvo

Ususret proljeću i novoj vrtlarskoj sezoni udruga Gredica iz Varaždina organizira već tradicionalnu razmjenu sjemenja i predavanje Silvije Kolar-Fodor iz Udruge Biovrt.com - u skladu s prirodom.

Predavanje i razmjena će se održati u prostorijama 3. Mjesnog odbora Varaždin, Zagrebačka 17 u subotu 18. veljače, a ulaz je besplatan.

Raspored događanja

10:30 - 11:30
[PREDAVANJE]
Znate li da su pčele zaslužne za 1/3 hrane koju jedemo? Da su gliste zaslužne za plodno tlo, da su nam bubamare i ptice saveznici u borbi protiv nametnika? Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane. Upoznajte dio tog živog svijeta oko nas i naučite kako mu svi mi možemo pomoći u opstanku. Znanjem o korisnim životinjama u vrtu i načinima kako osigurati ravnotežu između korisnih organizama i nametnika uvelike si olakšavate uzgoj zdrave hrane bez potrebe za prskanjima ili dodatnom intervencijom u vrtu. Predavačica Silvija Kolar-Fodor otkriti će neke od načina kako postići ravnotežu u vrtu, a koje ona koristi u svom biovrtu.

11:30 - 13:00
[RAZMJENA SJEMENJA]
Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko želite izložiti svoje viškove sjemenja i sudjelovati u razmjeni javite se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 092/2368102 kako bi vam osigurali prostor za izlaganje.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Označeno u