U novouređenom Ritzu osim fine kave uskoro i koncerti?

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 12:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na varaždinskom Korzu svoja je vrata ponovno otvorio novouređeni caffe bar Ritz kojim upravlja gradska tvrtka Aquacity. Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Ivan Čehok koji je tom prilikom rekao da građani zapravo nisu trebali ni biti zabrinuti da se više taj objekt neće otvoriti.

- Ovakvo mjesto kao što je palača Ritz, jedno je od najvrjednijih varaždinskih građevina. Ne možda toliko u smislu da su se tu održavale neke povijesne sjednice kao primjerice u Gradskoj vijećnici, ali ona čuva sva stilska razdoblja i obilježja svih razdoblja arhitekture grada Varaždina. Zato smo objekt obnovili i uredili. Obnovljena je fasada, interijer, a ostaje nam još obnova sanitarnih čvorova koji se nisu mogli obnoviti u ovako kratkom roku - rekao je gradonačelnik Čehok. Među ostalim rekao i da će terasa biti otvorena i za vrijeme jesenskih i zimskih mjeseci te objasnio zašto je kafić preuzela gradska tvrtka.

- Što se tiče činjenice da je to preuzela gradska tvrtka još jednom ističem da smo mi Aquacity preuzeli još 2006. i da to nismo tada napravili tada se građani ne bi mogli cijelo ljeto kupati i ne bi imali takvo izletište kakvo imaju. Stoga je bilo prirodno da se našoj tvrtki da ovakav objekt u središtu grada. To je vezano i za buduću knjižnicu koja će se ovdje doseliti i te dvije namjene trebaju biti komplementarne i spojene. Napravit ćemo i unutarnju terasu i koristiti ovaj prostor daleko šire i ekstenzivnije nego što je bio korišten do sad - rekao je Čehok, dodajući da građani ponovno imaju svoje omiljeno mjesto koje je osvježeno, ugodnije, primjerenije te da središte grada zavređuje jedan objekt koji je u puno boljem stanju nego prije. Direktor tvrtke Aquacity Emir Arnautović najavio je neke sadržaje koji su u planu.

- Ušminkali smo i uredili kompletni interijer, a od klasične ponude tijekom ljeta će se nuditi i kokteli te prirodni sokovi. Što se drugih sadržaja tiče, s obzirom na samu poziciju, a što će se vezati i uz knjižnicu, plan nam je organizirati mini koncerte i surađivati s Glazbenom školom gdje bi učenici imali priliku probili tremu od nastupa, a gosti kafića imali priliku slušati nešto drugačije od glazbe sa zvučnika - rekao je Arnautović.

Označeno u
Galerija slika