U Novi Marof stižu volonteri iz cijelog svijeta Foto: Udruga MZM

U Novi Marof stižu volonteri iz cijelog svijeta

Varaždinske vijesti | 18.2.2018. u 17:27h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Od ponedjeljka 19. veljače Novi Marof domaćin je skupini volontera iz cijelog svijeta. U sklopu projekta pod nazivom "World Life Experience", udruga "Mladi za Marof" ugostit će dvanaestero mladih ljudi koji će kreativnošću, dobrom voljom i nesebičnim volonterskim duhom dati svoj doprinos maloj lokalnoj zajednici kao što je Novi Marof.

Projekt "World Life Experience" okuplja dvanaest sudionika iz raznih dijelova svijeta koji godinu dana putuju kroz 28 zemalja. U suradnji s lokalnim nevladinim udrugama, sudionici volontiraju na projektima značajnim za mjesnu zajednicu te novim idejama potiču razvoj i napredak. Svoja iskustva dijele na društvenim mrežama, gdje njihove aktivnosti prate stotine tisuća ljudi.

Volonteri će se u Novom Marofu uključiti u aktivnosti uređenja MzM centra za mlade. Oslikavat će zidove, pomoći pri uređenju kuhinje, sudjelovati na interaktivnim radionicama te raspravljati o mogućim načinima modernizacije i otvaranja malih gradova prema svijetu. Tako će u Novi Marof unijeti dio svoje, ali i svjetske kulture.

Sudionici su prethodno volontirali u Nizozemskoj, u Marofu ostaju do 25. veljače, nakon čega će tri dana provesti u Zagrebu, a zatim putuju u Ljubljanu.