Dubravko Bilić (lijevo) Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu nastavak projekta uključivanja umirovljenika u život zajednice

VV | 23.5.2017. u 18:35h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i Katarina Sačer, predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba, ovaj tjedan su potpisali Ugovor za projekt "Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2" čiji nastavak provedbe je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Opći cilj projekta jest doprinijeti uključivanju starijih osoba u život zajednice kroz razvoj, planiranje dodatnih izvaninstitucionalnih usluga i dnevnih aktivnosti. Također kroz projekt će se nastojati podići kvaliteta usluga i aktivnosti koje se pružaju starijim osobama, povećati broj usluga i organiziranih dnevnih aktivnosti koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba, proširenje postojeće mreže usluga na područja u široj okolici Grada Ludbrega i osiguravanje dostupnosti usluga i dnevnih aktivnosti za starije osobe i umirovljenike - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nositelj projekta je Udruga umirovljenika dok su partneri na projektu Grad Ludbreg, KUD Anka Ošpuh, Žene iz centra svijeta i Likovno udruženje Ludbreg. U prvom dijelu projekta odrađeno je preko 500 sati aktivnosti koje su se uglavnom odvijale u prostorijama Međugeneracijskog centra u Ludbregu.