Trash Film Festival o konkurenciji: "Mi ne snimamo nikakav film na Dravi" Foto: Grad Varaždin

Trash Film Festival o konkurenciji: "Mi ne snimamo nikakav film na Dravi"

Varaždinske vijesti | 30.5.2018. u 08:50h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Plovidba varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka rijekom Dravom sa snimateljskom ekipom u ponedjeljak je iznenadila brojne Varaždinke i Varaždince.

Mnogi od njih zapitali su se nije li riječ o novom filmskom uratku varaždinske Udruge Trash, a koji bi mogao biti prikazan na 13. Trash film festivalu u rujnu ove godine.

Udruga Trash se stoga na svom Facebook profilu oglasila priopćenjem.

- Obzirom na brojne upite građana i novinara vezano uz snimanje našeg novog blockbustera kojeg ćemo prikazati na 13.Trash film festivalu u rujnu ove godine, želimo javno opovrgnuti da je snimanje počelo te da su scene snimane na području rijeke Drave. Građani i novinari izvijestili su nas da su na području rijeke Drave prije nekoliko dana primjetili snimateljsku ekipu koja je snimala video uradak. Po njihovim riječima, radilo bi se o scenama iz nekog akcijskog ili ratnog filma budući da je za snimanje korišten čamac s oznakama vatrogasaca u kojem su bila smještena tri glavna protagonista ovog video uratka te još nekoliko sporednih glumaca, producentska ekipa i drugo filmsko osoblje. Glavni likovi su, prema riječima očevidaca, viši muškarac duge kose i duge brade, niži muškarac prosjede kose sa sunčanim naočalama i žena svijetlo smeđe kose koja nosi naočale za vid. Ovim putem javno demantiramo da je Udruga Trash na bilo koji način sudjelovala u spomenutom snimanju. Udruga Trash će, kao i proteklih 12 godina, scene za svoj novi film snimiti na tajnoj lokaciji u tajno vrijeme i daleko od očiju javnosti. Što se tiče snimanja na koje su nas upozorili građani i novinari, prema neslužbenim informacijama radi se o snimanju u kojem su sudjelovali članovi jedne srodne trash organizacije koja djeluje na području užeg centra Grada Varaždina. S obzirom da je naša misija i jedan od naših ciljeva poticanje zaljubljenika u film da se počnu baviti snimanjem filmova, mi kao Udruga Trash pozdravljamo njihov napor. Ovim putem pozivamo ih na suradnju i da svoj filmski uradak, ako smatraju da je dovoljno dobar i da zadovoljava kriterije, prijave na 13.Trash film festival - napisala je udruga Trash.

Označeno u