Topličku školu posjetili Učenici iz Centra "Tomislav Špoljar", ali i Petrica Kerempuh

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.12.2018. u 13:03h | Objavljeno u Društvo

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar" ovih su dana posjetili Posebni odjel Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama, i to u pratni svoje defektologinje Janje Mitrović i svojih osobnih asistenata.

Ove dvije škole uspješno surađuju već dugi niz godina te je ponovni susret dogovoren kako bi se učenici družili, stekli nova iskustva i prijateljstva. Posjet je protekao u ugodnom i veselom raspoloženju; učenili su crtali, plesali i vježbali u sportskoj dvorani. Posjetio ih je i sv. Nikola te iznenadio slatkim poklonima.

Na proljeće će učenici Posebnog odjela iz Varaždinskih Toplicama sa svojim učiteljicama uzvratiti posjet i posjetiti ih u njihovoj školi u Varaždinu. 

Topličke je učenike posjetio i Petrica Kerempuh. Učenici razredne nastave su u četvrtak, 13. prosinca, pogledali predstavu Petrica Kerempuh u izvedbi Igora Bakse, glumca Kazališne družine Pinklec. Gledajući predstavu, učenici su upoznali Petricu Kerempuha i njegove stalne borbe protiv ljudske zloće. Osim što svira tamburu, Petrica pjeva na različitim narječjima i oživljava avanture sa svojih putovanja, zaljubljuje se, čak i dijelove tijela pretvara u lutke.

Učenici su uživali u ovoj edukativnoj, šaljivoj i raspjevanoj glazbeno - scenskoj avanturi redatelja Lovre Krsnika te su uz Petricu zapjevali i iskreno se nasmijali.

20181206_095008_2.jpg

WhatsApp_Image_2018-12-06_at_13.39.41.jpeg