Puštanje je danas u 20 sati ispred Starog grada Foto: Internet

Svjetleći lampioni iznad Staroga grada za kulturnu raznolikost i dobro društvo

Varaždinske vijesti | 20.5.2017. u 10:33h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko-slovensko društvo prijateljstva Varaždin i Slovensko kulturno društvo Nagelj Varaždin obilježavaju Svjetski dan kulturne raznolikosti na originalan način: s prostora ispred varaždinskoga Staroga grada organiziraju puštanje više do 150 svjetlećih lampiona u kojima će građani moći napisati svoje želje.

- Kulturna raznolikost je potrebna svakoj ljudskoj vrsti, ona je zajednička baština čovječanstva i trebala bi biti na dobrobit sadašnjih generacija i onih koje tek dolaze - istaknula je Barbara Antolić Vupora, predsjednica HSDP-a i organizatorica ove manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija započinje danas u 20 sati, a pozvani su svi građani koji žele pridonijeti promicanju kulturne raznolikosti i izgradnji dobrog društva u svojoj sredini.

Svjetski dan kulturne raznolikosti prvi je put obilježen 21. svibnja 2002., na temelju UNESCO-ve Opće deklaracije o kulturnoj raznolikosti, čiji je cilj pomoći državama da na svom prostoru, poštujući i promičući kulturnu raznolikost, stvore uvjete za dijalog kultura i civilizacija u uvjetima globalizacije.

Označeno u