STRAŠNO Volonteri Skloništa dobrote našli ostavljenu mladu macu tijela punog rana

D.P/Varaždinske vijesti | 15.3.2017. u 19:44h | Objavljeno u Društvo

- Kada mislite da ste vidjeli sve i da vas ništa ne može izbaciti iz takta, vidite da nije baš tako - napisali su volonteri udruge Sklonište dobrote nakon što su pronašli napuštenu macu Sannu u katastrofalno lošem stanju.

Točna dijagnoza Sanni se ne zna, ali vrlo vjerojatno se radi o uznapredovalom stadiju kožne šuge. 

- Sannino stanje produkt je neznanja, produkt je one dobre stare "pa mačka je, zalizat će rane", produkt je doživljavanja mačaka kao životinja s više života, produkt je zanemarivanja važnosti kastracije kao trenutno jedinog humanog načina smanjenja broja maca pogotovo ničijih maca, ili onih koje su elegantno ostavljene od strane bivših vlasnika da se snađu. Tada to postane veliki problem, veliki teret, a najmanje su krive one - mace - pišu volonteri koji su pokupili Sannu s ceste iako nemaju azil, i kuće su im pune napuštenih i bolesnih mačaka.

- Ne znamo dal to slike mogu predočiti, ali njeno je tjelešce puno rana. Što zasušenih, što svježih. Jedna prednja šapica joj je duplo veća od druge, jer ju je grizla do besvjesti koliko ju je svrbilo. Očistili smo šapicu no kako je to za nju jako bolno, danas nastavljamo. Kad smo joj čistili njuškicu, ovo je malo biće prelo i opustilo se. Sanna je curka stara oko 4, 4-5 mjeseca, ima 1,3 kile. Ono što nas veseli je njen dobar apetiti te se toplo nadamo da se po tom pitanju ništa neće promjeniti, da će ona iz dana u dan jačati, a mi smo tu da damo sve od sebe da joj pomognemo i da uspije - optimistični su u udruzi Sklonište dobrote te mole za pomoć oko oko liječenja Sanne.

- Vas ljudi dragi stalno nešto molimo, ali dugovi nas toliko pritišću da vas opet moramo zamoliti da pomognete. Uplatite nam koju kunu za nju. Njen će oporavak dugo trajati, a mi trebamo pomoć, da možemo pomoći njoj. A kada ona ozdravi, to će biti naš i vaš zajednički ponos! - zaključuju.

Donacije možete uplatiti na Udruga Sklonište dobrote, HR9623400091110790897, SWIFT(bic): P.BZGHR2X (za uplate iz inozemstva), Paypal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Opis: Sanna.