Špancirfest i Festival dvorišta povezele unikatne cipele vrijedne 500 eura

vv / špancirfest | 26.8.2018. u 23:22h | Objavljeno u Društvo

Festival dvorišta i Špancirfest, dva popularna varaždinska festivala, ove je godine simbolično povezala - cipela! Točnije, par cipela. Naime, tijekom Špancirfest uručene su cipele koje su osmišljene tijekom nedavnog Festivala varaždinskih dvorišta u atriju Županijske palače  gdje se održala radionica Moj dizajn, moja šuza, na inicijativu Turističke zajednice grada Varaždina i Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Studij u Varaždinu.

Radionicu su vodile studentice treće godine dizajna obuće - Lucija Šarić, Lucija Valent i Mia Makšan, a sudjelovalo je čak 25 polaznika svih uzrasta. Pozivu na suradnju odazvao se vrsni zagrebački postolar Renato Bočak, bivši student TTF-a.

cipele4.png

Po završetku radionice, stručni je žiri odabrao najbolji dizajn cipele i prema njemu je Renato Bočak izradio cipele i odlučio ih pokloniti osobi koja ih je dizajnirala. Mladi “dizajner” Ivan Svornik, student varaždinskog FOI-a, tako je postao vlasnik vrijednih derby cipela prema vlastitoj zamisli.

- Nisam baš modno osviješten i u pravilu nosim diskretnu crnu odjeću, ali vjerujem da ću naći priliku da obujem svoje nove, pomalo ekscentrične cipele i veselim se tome - zadovoljno je rekao Ivan kad je saznao da će mu cipele biti poklonjene.

Iako ih nije mogao osobno preuzeti, cipele su na Špancirfestu, posljednju festivalsku subotu, svečano uručene njegovom prijatelju Mateju Šišiću. Prisustvovali su Sandra Bischof, dekanica Tekstilno-tehnološkoga fakulteta, Željko Knezić, predstojnik stručnog studija u Varaždinu, vlasnik salona Bočak cipele Renato Bočak te direktorica ureda TZ-GV Jelena Toth.

- Cipele su dizajnirane prema Svornikovom neuobičajenom i hrabrom dizajnu, bile su poprilično zahtjevne za izradu jer su se radile u tri sloja prave kože. Vrijedne su 500 eura i nadam se da će ih vlasnik ponosno nositi - rekao je Bočak čija radnja u zagrebačkoj Ilici njeguje obiteljsku tradiciju dugu 85 godina. Njihovim radom zadovoljno je više od 15 tisuća kupaca iz Hrvatske, ali i svijeta.

cipele.jpg