Škola brzog čitanja i mudrog učenja konačno i u Varaždinu

vv | 31.5.2019. u 19:50h | Objavljeno u Društvo

Međunarodna Škola brzog čitanja i mudrog učenja,  dobitnik ovogodišnjeg priznanja za poseban doprinos obrazovanju u regiji, otvara svoja vrata i našim sugrađanima u gradu Varaždinu! Centar za poduku HELENA, vlasnik licence Škole brzog čitanja i mudrog učenja za Republiku Hrvatsku potpisao je ugovor o partnerstvu sa školom KREO – KREativno Obrazovanje iz Varaždina čime je KREO postao vlasnik licence programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja za grad Varaždin!

Prema rezultatima znanstvenih istraživanja dnevno primamo 100 puta više informacija nego što li je prosječan čovjek primao prije samo 30 godina. Ekspanzija Interneta - društvenih mreža, online sadržaja, digitalnih usluga, suvremene televizije, radija i sličnih medija najviše su doveli do toga. U Školi brzog čitanja i mudrog učenja polaznike se uči kako tu ogromnu količinu informacija kvalitetno primiti – kako u kratkom vremenu izdvojiti bitne informacije te kako povećati kapacitet za prijem informacija korištenjem specijalnih tehnika brzog čitanja. Nadalje, polaznici uče kako primljene informacije kvalitetno pohraniti u mozgu i učinit ih brzo dostupnima kad zatrebaju, korištenjem posebno osmišljenih tehnika pamćenja. Na kraju, uče kako kvalitetno prezentirati sve što su naučili, a to je ono što se kroz klasično obrazovanje rijetko nauči, objašnjava Ana Koren Friščić, vlasnica Škole brzog čitanja i mudrog učenja u Varaždinu.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja je jedinstvena škola u Hrvatskoj i namijenjena je svima koji žele uz manje dosade, truda i potrošenog vremena postići bolje rezultate u školi, na fakultetu, poslu te u svakodnevnom životu. Idealni polaznici programa ove Škole su pametna, ali pomalo lijena djeca ili pak marljiva, ali pomalo zbunjiva i dekoncentrirana djeca, kao i oni đaci koji izrazito vole jedan ili dva predmeta, a ostale predmete ne vole. Također, interesna skupina „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ jesu i djeca koja puno vremena ulažu u sportske aktivnosti – ova Škola će ih naučiti kako da s manje potrošenog vremena svladaju školsko gradivo kako bi mogli uskladiti školske i sportske obaveze.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja traje 6 mjeseci. Nastava se organizira u tri vezana školska sata vikendom. Roditelji imaju mogućnost priključiti se svojoj djeci na završnoj radionici kako bi bili u mogućnosti pružiti djeci podršku u implementaciji naučene metodologije u njihovom svakodnevnom učenju. Osim za djecu školskog uzrasta, ovaj program organizira se i za odrasle, ali se u tom slučaju program prilagođava polaznicima odraslog uzrasta – na nivou metodologije kao i na nivou tehničkih aspekata organizacije nastave, pojasnila je Ana Koren Friščić, vlasnica škole u Varaždinu.

Škola brzog čitanja i mudrog učenja jedinstvena je i po tome što je po završetku šestomjesečnog programa Škole moguće je nastaviti njegovati tehnike i vještine naučene u Školi brzog čitanja i mudrog učenja u Klubu mudrog učenja. Inače, Škola u Varaždinu trenutno provodi radionice i testiranja budućih polaznika za upis u jesenske grupe u Varaždinu. 

Označeno u