Roditelji nezadovoljni: "Mala djeca na novom igralištu u POS-u spala na klackalicu i kokota"

IHR/Varaždinske vijesti | 27.3.2019. u 20:08h | Objavljeno u Društvo

- Pozdravljam to što je Grad Varaždin uredio dječje igralište u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu koje na prvu izgleda super moderno, ali ima brojne nedostatke! - tvrdi čitateljica (podaci pozna-ti redakciji) koja se javila našoj redakciji. Problem je u tome, ističe čitateljica, što igralište nije namijenjeno za djecu mlađu od četiri godine.

- Niti jedan segment novog igrališta, osim jedne udaljene klackalice i jedne stare njihalice u obliku kokota nije primjerena za djecu mlađu od tri, četiri godine. Nema više ljuljačka s košarom u kojoj se mogu ljuljati i mlađa djeca čije motoričke sposobnosti još nisu razvijene dovoljno da se sama drže na ljuljački. Tu su i tobogani na koje se manja djeca ne mogu popeti sama i spustiti sigurno, te dočekati na noge. Nema ograda na višim platformama postavljenih igrala, pa djeca nisu zaštićena od padova, no ono što se mi svi roditelji pitamo zašto nije zamijenjena gumena podloga na kojoj se nalazi igralište? Znam da je riječ o velikoj investiciji, ali stare ploče strše, djeca se preko njih spotiču i padaju, pri čemu postoji opasnost da se ozlijede ako udare o drveni dio igrala – upozorava čitateljica, koja se osvrnula i na loše stranje igralište u Grabanicama, gdje se nalaze naherene ljuljačke i prastara klackalica. Navodi kako su istog mišljenja i drugi roditelji male djece s kojima je razgovarala na igralištu.

_DSC4303.JPG

U Gradu Varaždinu su nam potvrdili da su zaprimili dopis nezadovoljnih roditelja vezano uz uređenje igrališta u POS naselju u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu s konkretnim primjedbama i prijedlozima za uređenje.

- Po okončanju zimskog perioda Grad Varaždin će putem trgovačkog društva Parkovi izvršiti redovnu godišnju inspekciju svih dječjih igrališta i odrediti mjere i aktivnosti za održavanje i dodatno opremanje dječjih igrališta za 2019. godinu, pa tako i predmetno igralište, uvažavajući primjedbe i prijedloge svih građana – poručili su iz Grada Varaždina.
Podsjećamo, igralište u POS naselju obnavljalo se početkom siječnja ove godine. Vrijednost radova iznosila je 101.280 kuna, a novci su osigurani u gradskom proračunu.