Restoran Le Martin – tradicija obogaćena novom ponudom gastro i eno delicija

vv | 11.8.2018. u 13:37h | Objavljeno u Društvo

Velike promjene doživio je ovih dana poznati restoran u samom središtu Nedelišća (Čakovečka 1), koji je više od pedeset godina privlačio svoje goste ponudom uglavnom tradicionalnih međimurskih jela. Naime, nakon što su ga preuzeli Kruno Plantak Pancho i  Eugen Đurđek Geno, varaždinski ugostitelji s višegodišnjem iskustvom - osim što je ime restorana prošireno na Le Martin - proširena je i njegova ponuda, i to s novim, kreativnim jelima koja se trenutno najviše traže, a i vinska karta je dopunjena odabranim vinima Međimurja i sjeverozapadne Hrvatske po izboru Kristijana Gačala, vlasnika titule 1. razine prestižnog ceha sommeliera iz Londona – Court of Master Sommelier.

0054.jpg

- Nakog godina rada u Zlatnim Goricama, Angelusu i Palatinu, kao i vrijednog iskustva stečenog u Njemačkoj, pravi mi je izazov po prvi put pokazati kulinarska umjeća u ugostiteljskom objektu koji sam sada pokrenuo zajedno s poslovnim partnerom, veli Eugen Đurđek Geno, koji je kulinarsko umijeće na početku usavršavao kod Maria Oblaka, kuhara i suvlasnika nekada kultnog Tempia, a danas gostro promotora Vindije, koji je bio na otvorenju Le Martina.

Osim nove gastronomske i enološke ponude, dorađen je i interijer Le Martina, koji ima ukupno 150 sjedećih mjesta, od čega sedamdesetak na unutarnjoj terasi, tako da može primiti veće skupine sladokusaca. Taj je zahtjevan posao preuređenja obavila Valentina Namjesnik iz Valentina Designa, uz pomoć njezine majke Mirjane Ivančan, koja je aranžirala poznate zagrebačke klubove i domove Janice Kostelić, Igora Cvjetičanina i drugih.

la-martin78_exposure_resize.jpg

U kvalitetu ponude i zanimljivost preuređenog ugostiteljskog objekta uvjerilo se ovih dana čak tristotinjak uzvanika na otvorenju, među kojima su bili vodeći ljudi iz gospodarskog, političkog i glazbenog života Varaždinske i Međimurske županije, među kojima su bili Rudolf Kirić, vlasnik Gumiimpexa, te Božidar Novoselec, načelnik općine Sračinec, koji su se već više puta osvjedočili u profesionalnost partnera Le Martina. Da se ugodno osjećaju, potrudili su se osim osoblja restorana, ali i članovi sastava Mejaši, koji su i kumovi Le Martina.   

 mejasi.JPG

-Kao što su se dobro proveli uzvanici, naše višegodišnje iskustvo jamči da će se dobro provesti i u našoj ponudi uživati svi ostali gosti, koji navrate do nas na putu od Varaždina i drugih mjesta prema nekom do odredišta u Međimurju, kao što su toplice u Sv. Martin, ili obrnuto. Naravno, pozivamo na naše gastronomske delicije i sve one kojima Nedelišće nije tek usputna postaja, već odredište, poručuje Kruno Plantak, koji, osim u poslovnom, očekuje prinovu i u obiteljskom životu.

la-martin14_exposure_resize.jpg

Le Martin otvoren je svakodnevno od 8 sati, kada nudi kavu sa svježim klipićima i kroasanima, pa do 22 sata, odnosno vikendom do 23 sata, kada se, nakon objeda, može uživati i večerama.

Galerija slika