Rasprodane ulaznice za humanitarni koncert za kupnju defibrilatora za VI. OŠ Varaždin Foto: ilustracija

Rasprodane ulaznice za humanitarni koncert za kupnju defibrilatora za VI. OŠ Varaždin

Varaždinske vijesti | 28.3.2018. u 12:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinci su pokazali veliko srce uključivši se u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za kupnju AVD (Automatski vanjski defibrilator) uređaja za VI. osnovnu školu Varaždin.

Naime, iz VI. osnovne škole Varaždin javljaju da su karte za sutrašnji humanitarni koncert "Veliko srce, malom srcu", koji će se održati u HNK Varaždin u 19 sati, rasprodane.

Podsjetimo, Udruga "Veliko srce malom srcu" neprofitna je udruga koja prikuplja sredstva za kupnju medicinskih uređaja i pomagala, s obzirom da smatraju kako bi svaka javna ustanova trebala imati AVD uređaj koji služi za oživljavanje ukoliko dođe do srčanog zastoja, a posebno škole u koje polaze djeca sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Jedna od takvih škola je i VI. osnovna škola Varaždin kojoj je primarni cilj briga i skrb o njenim učenicima bez obzira na probleme. Kako ovu školu pohađa učenik iza kojeg su brojne operacije srca, učiteljice Branka Kiđemet, Marina Ivanović i Ivana Canjuga odlučile su pokrenuti ovu hvalevrijednu humanitarnu aktivnost za nabavku uređaja od kojeg će koristi imati škola i šira društvena zajednica.

Na humanitarnom koncertu će nastupiti brojni izvođači: Dječji zbor "Varaždinski slavuji" pod vodstvom dirigentice maestre Ružice Kapitan, učenice VI. osnovne škole Varaždin Lucija Čehok, Lana Lešnjak, Luna Obadić, Klara Blažunaj, Lana Bošnjak i Magdalena Canjuga, Jan Kerekeš, Mejaši, jamIT i Ana Rucner.