Primanje za članove Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije u Saboru

Varaždinske vijesti | 7.3.2018. u 16:57h | Objavljeno u Društvo

Saborski zastupnik Anđelko Stričak danas je u najvišem hrvatskom predstavničkom tijelu bio domaćin članovima Predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Razgovaralo se o problematici vatrogastva, nabavi vatrogasnih vozila, opremanju vatrogasnih postrojbi i pripremi vatrogasaca za protupožarnu sezonu.

– Vatrogasci su najvažniji dio sustava zaštite i spašavanja, jer prvi izlaze na mjesta kriznih događaja poput požara, poplava, prometnih nesreća kada treba pomagati, odnosno spašavati unesrećene – naglasio je između ostalog Stričak članovima Predsjedništva Županijske vatrogasne zajednice, predvođenim predsjednikom Nedjeljkom Vukalovićem i zapovjednikom Ivicom Labašem.

Održan je i kraći radni sastanak kojem su, uz saborskog zastupnika Stričaka, prisustvovali zastupnici Josip Križanić te Ante Sanader koji je ujedno i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice.

Sanader je tom prigodom najavio donošenje novog Zakona o vatrogastvu tijekom ove godine. Osim donošenja novog Zakona najavio je i osiguranje dodatnih 150 milijuna kuna za ravnomjerno financiranje vatrogastva po cijeloj Hrvatskoj. Pohvalio je Stričakov rad kroz Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji se u svom radu često zalaže upravo za poboljšanje položaja vatrogastva i vatrogasaca.

Na donošenje novog Zakona nadovezao se i Vukalović ističući da kod njegove pripreme treba voditi brigu o specifičnosti svih dijelova Hrvatske.

– Nadamo se da će se u Saboru donijeti takav Zakon koji će biti pozitivan pomak za vatrogastvo u našoj zemlji, naravno i u našoj županiji – kazao je Vukalović.

Saborski zastupnik Križanić siguran je u opći konsenzus kod donošenja novog Zakona o vatrogastvu koji, mišljenja je, treba dati više na dignitetu dobrovoljnog vatrogastva.

Nakon radnog sastanka članovi vatrogasne Zajednice Varaždinske županije s galerije su pratili dio saborske sjednice, a tom im je prilikom dobrodošlicu zaželio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Potom je uslijedio obilazak zgrade Hrvatskog sabora te upoznavanje s prošlošću tog najvišeg predstavničkog tijela i načinom njegovog funkcioniranja.

Označeno u