Predstavljanje knjige "Pank poduzetnici" večeras u Medinoj škrinji Foto: ACT grupa

Predstavljanje knjige "Pank poduzetnici" večeras u Medinoj škrinji

V.M./Varaždinske vijesti | 11.9.2018. u 15:27h | Objavljeno u Društvo

U pivnici Medina škrinja večeras s početkom u 18 sati, održat će se predstavljanje knjige Pank poduzetnici, prve hrvatske knjige o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina.

Priča je to o dvojici mladića koji su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenuli desetine inicijative, proveli programe i projekte kojima su obuhvatili preko 100.000 korisnika te osnovali različita društvena poduzeća, koja danas uspješno djeluju.

Priča donosi niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, ali koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno upravljanju. Priča donosi i uspješne trenutke ponosa, a sve skupa pruža mnogo lekcija čitatelju. Pank poduzetnici je knjiga o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanja i upravljanje različitim oblicima poduzeća.

ACT Grupa, jedna od najaktivniji međimurskih i hrvatskih organizacija civilnoga društva početkom ove godine navršila je 15 godina rada u zajednici i za zajednicu. Ovu veliku godišnjicu obilježili su i izdavanjem knjige Pank poduzetnici.

Predstavljanje knjige vodit će Branko Detelj, koji će razgovarati s autorom knjige Robertom Posavcem i direktorom ACT Grupe Teom Petričevićem.

Robert Posavec bivši je i sadašnji suradnik i voditelj različitih društvenih poduzeća, knjižničar, prevoditelj i autor. Teo Petričević je direktor ACT Grupe, pokretač mnoštva inicijativa i svih poduzeća koja je ACT Grupa osnovala. Član je različitih međunarodnih mreža društvenih poduzeća i dobitnik niza priznanja. Knjigu Pank poduzetnici gosti će moći kupiti na promociji.