Otvoren Centar za mlade u Novom Marofu: Nedostaju još samo mladi

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.1.2018. u 16:31h | Objavljeno u Društvo

Nakon godinu dana boravka u novom gradskom prostoru, Udruga Mladi za Marof odlučila je mladima s područja grada Novog Marofa ponuditi svoj prostor na svakodnevno korištenje.

Prostor Udruge koji se nalazi na prvom katu zgrade stare škole, u Zagorskoj 31 u Novom Marofu, povremeno se koristio za razne radionice, prezentacije, predavanja i druženja, a od sada je otvoren svakodnevno od ponedjeljka do petka od 13 do 20 sati.

Nakon duže uspješne suradnje sa Srednjom školom Novi Marof na međunarodnim razmjenama za mlade, Udruga Mladi za Marof proširuje suradnju tako što srednjoškolcima i ostaloj mladeži nudi prostor u kojem mogu zajednički provoditi vrijeme i nakon završetka nastave.

Mlade su prvog dana, jučer 22. siječnja, posjetili gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i ravnateljica Srednje škole Jasminka Behin.

- Čitav prostor stare škole namijenjen je za udruge. Drago mi je zbog suradnje Srednje škole i Udruge Mladi za Marof kojom će učenici u slobodno vrijeme moći doći u prostorije udruge, učiti, koristiti računala s besplatnim internetom. Nadam se isto tako će se i osmaši priključiti i koristiti prostor. S obzirom da radi o starijoj zgradi koja treba obnovu početno ćemo malo urediti, a trenutno se radio sveobuhvatan projekt obnove. Procijenjena investicija je oko dva milijuna kuna pa razmišljamo o postupnoj obnovi - rekao je gradonačelnik Jenkač te dodao da upravo zbog ovakvih projekta i suradnje ima smisla ulagati u objekt koji bi mogao postati reprezentativan.

Podršku radu MZM centra dala je i ravnateljica Srednje škole Jasminka Behin naglasivši da je suradnja s Udrugom Mladi za Marof vrlo dobra.

Iz udruge su poručili da je otvorenje MZM Centra realizacija dugogodišnjeg planiranja i produkt suradnje sa Srednjom školom Novi Marof.

- Prostor je dobiven na korištenje od Grada Novog Marofa te su ga uredili volonteri u udruzi uz financijsku podršku Grada. Radno vrijeme bit će u potpunosti prilagođeno mladima, a za početak je određen termin od 13 do 20 sati svakim radnim danom. Za potpuno funkcioniranje prostora nedostaju samo mladi s područja Novog Marofa da upotpune ovu lijepu i hvale vrijednu inicijativu - istaknuli su članovi udruge Mladi za Marof.

Mladima je na raspolaganju oprema poput računala s internetom, printera, skenera, projektora, TV-a, društvenih igara i dr. Uz korištenje prostora mladima se nudi i sudjelovanje u raznim radionicama i ostalim aktivnostima MzM-a. Iz Udruge najavljuju da će uz pomoć Grada Novog i dalje uređivati i opremati prostor kako bi osigurali priliku mladim osobama za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te poboljšali kvalitetu života mladih u lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Gradonačelnik Jenkač ističe da su vidljive aktivnosti mladih i želja Udruge Mladi za Marof da se mladi više aktiviraju.

- Moramo mladima ponuditi sadržaje koji će ih motivirati da se više aktiviraju. Imamo uređena igrališta, trebamo motivirati mlade da ih koriste. Mislim da su pojedini mladi aktivni kroz razne udruge, KUD-ove, sportske klubove, amaterske umjetničke udruge - zaključio je gradonačelnik Novog Marofa.