Osnovnoškolci iz Svetog Ilije pomažu misijama u Africi Foto: Gordana Šimunec / OŠ Sveti Ilija

Osnovnoškolci iz Svetog Ilije pomažu misijama u Africi

Varaždinske vijesti | 18.10.2017. u 16:17h | Objavljeno u Društvo

Na školskom igralištu Osnovne škole "Vladimir Nazor" u Svetom Iliji prošli je petak, 13. listopada, održan sad već tradicionalni, sedmi po redu Školski sajam povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Organizirali su ga Učenička zadruga "Ilek" te učenici, učitelji i roditelji OŠ "Vladimir Nazor", a sudjelovali su i mališani iz Dječjeg vrtića "Anđeo" iz Svetog Ilije, Udruga žena Doljan, KUD Ježek iz Beretinca, Sportsko-rekreativno društvo Keder iz Beletinca te DVD Sveti Ilija.

Na početku sajma hranu je blagoslovio župnik Izidor Ferek, a nakon prigodnog kulturnog programa, svu su pažnju zaokupili pomno uređeni stolovi na kojima je svaki razred izložio svoje proizvode. Ponuda je bila zaista bogata: domaći kolači, kruh, rezanci i mlinci, gibanice, jabuke, kesteni, salata iz vrta, zimnica i sokovi iz eko-proizvodnje, cvijeće, razni ukrasi, aranžmani od jesenskih plodova, vafli, tost, spiralni krumpiri, pržene ribice, languši...

Dojmovi su bili izvrsni i svi su se složili: prodavači su bili nasmiješeni i ljubazni, cijene povoljne, a kupci zadovoljni!

Sajam je i ove godine organiziran u dobrotvorne svrhe. Naime, dio prihoda škola će darovati misijama u Africi, dio odlazi za izlete, pomoć učenicima, maturalna putovanja i Školu u prirodi, a dio ostaje u blagajni Učeničke zadruge "Ilek".

- Posebno me se dojmilo zajedništvo, veselje i angažman svih učenika na sajmu, kao i njihova dosjetljivost, poduzetništvo i trgovačke vještine - istaknula je ravnateljica OŠ "Vladimir Nazor" Anđelka Rihtarić.