Organizirani varaždinski kvizaški ogled (OVaKO) u Gossip baru i Županijskoj palači od 7. do 9. lipnja Foto: OVaKO

Organizirani varaždinski kvizaški ogled (OVaKO) u Gossip baru i Županijskoj palači od 7. do 9. lipnja

Varaždinske vijesti | 2.6.2019. u 21:20h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Organizacija varaždinskih kvizaša (OVaK) po prvi put organizira kvizaški open u Varaždinu. Nakon Požege i Zadra, ove zime priključio se i Karlovac, a ljetni open pripao je Varaždinu. Taj događaj pod imenom OVaKO (Organizirani varaždinski kvizaški ogled) održat će se u tri dana, od 7. do 9. lipnja.

Osim varaždinskih ekipa, među prijavljenima nalaze se i ekipe iz Zagreba, Zadra, Karlovca, Čakovca, pa čak i iz Slovenije. Bit će tu poznati televizijski lovci Dean Kotiga i Mladen Vukorepa, redatelj i DJ Mario Kovač, a dolazi i osvajačica individualnog zlata iz Zadra Marijana Jakovašić. Kreće se u petak 7. lipnja i to „random“ kvizom u Gossip baru. Random kviz znači da će se na licu mjesta nasumično birati ekipe po 5 članova, što se na ostalim kvizaškim događanjima pokazalo vrlo zabavnim, osobito ako imate sreće pa završite u ekipi s nekim od poznatih kvizaša.

U subotu ujutro kreće pojedinačni kviz u atriju Županijske palače uz potporu, naravno, Županije, Koncertnog ureda Varaždin i Cava bara. Nakon pojedinačnog kviza, kvizaši ponovno sele u Gossip bar gdje sve sudionike čeka ručak, nakon kojeg počinje ekipni kviz u kojem se natječu ekipe do 4 člana. Navečer 6 najboljih natjecatelja na pojedinačnom kvizu te 2 najbolje ekipe ulaze u finale i bore se za medalje.

U nedjelju, 9. lipnja, vraćamo se u atrij Županijske palače gdje će se održavati tematski pojedinačni kvizovi - znanstveni, popkulturni i jugonostalgični. I šećer na kraju nam je kviz parova. Kotizacija iznosi 50 kn za sva tri dana i igranje svih kategorija, a detaljniji raspored i obrazac za prijavu možete naći na poveznici ispod.

unnamed.jpg