Održana godišnja izborna Skupština Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin Foto: Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin

Održana godišnja izborna Skupština Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin

Varaždinske vijesti | 26.2.2019. u 18:23h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U subotu 23. veljače u prostorijama DVD-a Varaždin održana je godišnja izborna Skupština Udruge pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin.

- Riječ je o udruzi koja radi na očuvanja tekovina, digniteta i tradicija 104. brigade ZNG-a Varaždin, postrojbe kroz koju je tijekom domovinskog rata prošlo gotovo 12 000 žitelja Varaždinske županije, čiji su pripadnici zajedno s drugim pripadnicima hrvatskih obrambenih postrojbi, policije, temeljne i specijalne, zbora narodne garde, odreda narodne zaštite i dragovoljaca sudjelovali u zauzimanju vojarni u Varaždinu, Novom Marofu, Ivancu i najvećem zarobljavanju vojne tehnike i naoružanja tijekom Domovinskog rata - ističu članovi.

Skupštini su nazočili brojni uzvanici i predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici braniteljski udruga s područja Varaždinske županije kao i članovi udruge. Prije skupštine, kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 104. brigade ZNG na Varaždinskom groblju članovi Udruge položili su vijenac i zapalili lampione te se pomolili za sve smrtno stradale pripadnike brigade te sve smrtno stradale hrvatske branitelje tijekom Domovinskog rata, kao i sve umrle nakon Domovinskog rata.

Skupstina_Udruge_pripadnika_104_brigade_ZNG_Varazdin_1.jpg

Na početku Skupštine, predsjednik udruge Vjeran Rožić pozdravio je sve uzvanike i zahvalio na odazivu te podnio izvješće o radu u 2018. godini.

- Udruga pripadnika 104. brigade, na temelju Programa rada za prošlu godinu kao dio civilnog društva u Republici Hrvatskoj, surađujući s državnim istitucijama, jedinicama lokalne i područne samouprave, organizacijama civilnog društva u svim područjima djelovanjima uz njihovu potporu kao i suradnju, a kroz realizaciju programa Psihološko i socijalno osnaživanje branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, sportskog i kulturnog programa, programa očuvanja digniteta i promicanja istine o domovinskom ratu, programa suradnje udruge s javnim institucijama i drugim organizacijama civilnog društva odradila je čitav niz aktivnosti - naglasio je Rožić.

Uslijedila su izvješća o radu Nadzornog odbora i Suda časti, kao i izvješće rizničara o financijskom poslovanju udruge. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena. Nakon toga pristupilo se izboru novih tijela upravljanja udrugom te je za predsjednika izabran Vjeran Rožić, za zamjenika Franjo Oštrek i Miljenko Gradiček, tajnika Marijan Meštić, a za rizničara Ivan Geci.

Okupljenima su se na kraju obratili gosti - dr. Ivan Herman, predstavnik Grada Varaždina, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač te Zvonko Bedenik, predstavnik Općine Petrijanec, koji su u svom izlaganju vrlo pozitivno ocijenili rad udruge i dosadašnju suradnju te istaknuli daljnju potrebu promicanja istine o domovinskom ratu, posebno prema mladim naraštajima.

Skupstina_Udruge_pripadnika_104_brigade_ZNG_Varazdin_2.jpg

Skupstina_Udruge_pripadnika_104_brigade_ZNG_Varazdin_3.jpg