Novomarofski osnovnoškolci obilježili Dane kruha i lijepo vrijeme iskoristili za učenje u prirodi

Varaždinske vijesti | 18.10.2017. u 14:30h | Objavljeno u Društvo

Učenici OŠ Novi Marof nastoje iskoristiti lijepe jesenske dane te sa svojim učiteljima i profesorima što više nastavnih sati provesti izvan učionica. Novomarofskim osnovcima je bio nezaboravan "Dan bez automobila" kada su dvosatnim pješačenjem učili o zavičaju, jeseni, prometu i zdravom načinu života.

U čarobni svijet znanost mališane su uvodili novomarofski srednjoškolci predvođeni profesoricom Manuelom Maltar. Satovi prirode i društva koji su održavani u Srednjoj školi Novi Marof oduševili su učenike i uvelike probudili interes za prirodne znanosti. Mnogi pokusi, koje su promatrali ili u njima i sami sudjelovali, izazvali su pravo oduševljenje.

Projekt malih znanstvenih radionica pod nazivom „Provježbaj mozak“ izvanredna je ideja Srednje škole Novi Marof koja već kod učenika nižih razreda osnovne škole potiče znatiželju i velik interes za učenje i istraživanje. Gradska knjižnica i čitaonica kao i Kulturni centar „Ivan Rabuzin“ Novi Marof osmišljavanjem i organiziranjem mnogobrojnih radionica i igraonica stalno pozivaju osnovce na učenje kod njih, dakle izvan školskih učionica.

Ivana Kušek, ravnateljica Kulturnog centra, na raznovrsnim zabavnim, ali i vrlo edukativnim radionicama često okuplja učenike mlađeg uzrasta. Oni se uvijek vesele odlasku na satove lektire ili stvaralačkog jezičnog izražavanja jer uz njezino vodstvo i izvan učionice to učenje je zabava i igra. Nastavni sadržaji usvojeni upravo na takav zanimljiv i zabavan način postaju i ostaju trajno usvojena znanja.

Nedavno se u OŠ Novi Marof, te područnim školama Ključ, Podevčevo i Remetinec, održala i priredba povodom Dana kruha i zahvalnosti.

U matičnoj školi su učenici nižih razreda održali prigodni program, izvodeći pjesmice i recitacije koje su uvježbali sa svojim učiteljicama. Nakon programa pridružio im se pater Vitomir Glavaš, gvardijan i svećenik u župi Novi Marof, koji se učenicima obratio s nekoliko misli vezanih uz zahvalnost za Božje darove te je na kraju te darove, koje se učenici donijeli u školu, i blagoslovio.

Označeno u