Novi pothvat Tomice Kristića iz Vidovca: Uskoro kreće "cipelcugom" kroz cijeli Novi Zeland

J.Š./Varaždinske vijesti | 5.4.2019. u 20:10h | Objavljeno u Društvo

Za par dana, Tomica Kristić iz Vidovca, koji se prije nekoliko godina otisnuo s Korza prema Istoku, započinje novi pothvat – pješačenje od 1.500 kilometara kroz cijeli Novi Zeland.

- Krenut ću iz najjužnije točke zemlje, iz Slope pointa te krenuti prema sjeveru. Putovanje će mi završiti 70 kilometara prije Aucklanda, u mjestu Hobbiton, zvanom još Međuzemlje, u mjestu lokacije snimanja Gospodara Prstenova i ako ste se ikada pitali zašto sam ovo svoje putovanje nazvao Putovanje u Međuzemlje, sada vam je možda malo jasnije – kaže Tomica kojega možete pratiti i pružiti mu podršku na Facebook profilu.

Da stigne do Međuzemlja trebat će mu oko dva i pol mjeseca, odnosno oko 75 dana te će dnevno raditi 20 do 25 kilometara. Kako kaže, neće nositi ruksak na leđima ni prsima već će vući kolica zakačena za pojas.

- Većinom ću kampirati, negdje pored ceste, u šumi, na livadi i neću baš nešto kaučsurfati. Naravno, bit će i toga, ali orijentirat ću se više na kampiranje. Iskreno, dosta mi je autostopa, nastopirao sam se za cijeli život, ali nije to razlog zašto sam se odlučio na pješačenja. Najveći razlog je taj što nikada nisam tako putovao, a oduvijek sam htio. Oduvijek sam se htio okušati u pješačenju ili čak u bicikliranju te sam se sada za kraj odlučio na cipelcug. Ovaj način putovanja bit će dosta drugačije nego dosadašnje gdje sam većinom bio okružen ljudima, dok ću ovdje većinom biti sam – govori Tomica.

Označeno u