Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva: Karikature i izlet u povijest vatrogastva Foto: Muzej hrvatskog vatrogastva

Noć muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva: Karikature i izlet u povijest vatrogastva

Varaždinske vijesti | 28.1.2019. u 17:23h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) pripremio je bogat program za tradicionalnu manifestaciju Noć muzeja koja će se održati u petak 1. veljače.

Kao glavno događanje pripremili su otvaranje izložbe “Karikaturom protiv požara” poznatog karikaturista i dugogodišnjeg suradnika "Vatrogasnog vjesnika" Damira Novaka. Kroz karikaturu, autor prikazuje svoje viđenje trenutnog stanja u vatrogastvu te prati utjecaj političkih odluka na običnog, "malog" vatrogasca.

U sklopu izložbe, Damir Novak će održati radionicu izrade karikatura za najmlađe. Polaznici radionice će tako naučiti osnove crtanja karikatura, a svoje radove će moći izložiti na panoima u Muzeju.

Posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, s novim vitrinama u kojima su smještene mlaznice i ostale vatrogasne armature, a predstavit će se i odlikovanje Začastni član – najviše odlikovanje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, koje je Muzej nabavio krajem 2018. godine.

Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca.

Raspored događanja:
18:00 – 23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva
20:00 Otvorenje izložbe “Karikaturom protiv požara” Damira Novaka
18:00-20:00 Radionica crtanja karikatura za najmlađe
18:00- 23:00 Što rade vatrogasci/Druženje