Niži i viši razredi topličke škole na filmskim projekcijama u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.12.2018. u 17:06h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Niži i viši razredi topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića sudjelovali su sa svojim učiteljima u filmskom programu Sedmi kontinent koji provode u suradnji s Kulturnim centrom "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu.

Osim projekcija filma prilagođenih uzrastu učenika, u okviru programa Sedmoga kontinenta učenici su imali interaktivni uvodnik u film koji je proveo stručni voditelj te nakon projekcije moderator i gost proveli su interaktivne razgovore s učenicima.

Također, svi su učitelji dobili metodičke materijale za svaki pojedini filmski naslov s prijedlozima aktivnosti, radnim listovima, eseju o filmu, preporukama za daljnji rad pri povratku u učionicu .

Tako su 1. i 2. razredi gledali igrani film Crveni balon, 2. i 3. razredi igrani film Djeca raja, 5. i 6. razredi igrani film Kauwboy, a 7. i 8. razredi dokumentarni film Ovisnik o internetu. Posebno su iznenadili probrani suradnici Sedmog kontinenta u ulozi voditelja razgovora u kinu i gosti filmaši: nagrađivana filmska kritičarka Višnja Vukašinović, voditelji TV emisije o filmu za djecu «Kokice» Boško Picula, nagrađivani producent Tibor Keser, nagrađivani redatelj dokumentarnih filmova mlade generacije Igor Bezinović, nagrađivani kompozitor filmske glazbe Hrvoje Nikšić. U ulogama moderatora bili su profesori hrvatskoga jezika iz Nadbiskupske i II.gimnazije Snježana Gabelić i Ivan Pavlović, filmski pedagozi i kritičari Višnja Vukašinović i Nino Kovačić.

Osim doživljaja zajedničkog gledanja filma u kinu, ovaj neuobičajen sat medijske kulture s vrsnim stručnjacima oduševio je jednako učenike i učitelje.