Dubravka Lekić Foto: Martin Novosel/Arhiva

Neurofeedback metodom želi se unaprijediti znanja i vještine osoba s invaliditetom na tržištu rada

| 30.11.2018. u 08:23h | Objavljeno u Društvo

Centar za rehabilitaciju Varaždin krenuo je s provedbom projekta "OSIgurajmo bolju budućnost", koji se financira iz EU fonda, a usmjeren je na rješavanju problema nezaposlenosti osoba s invaliditetom, koje žele unaprijediti znanja i vještine radi lakšeg uključivanja na tržištu rada.

- U projekt se mogu uključiti sve osobe s invaliditetom s područja Varaždinske županije, a koji udovoljavaju uvjetima, znači osobe od 18 do 60 godina, evidentirane su u HZZ-u i imaju potvrdu o oštećenju ili su u registru Hrvatskog registra osoba s invaliditetom. Ovo je za nas četvrti projekt, koji već uspješno radimo unatrag pet godina s novcima iz fondova Europske unije - veli Dubravka Lekić, vlasnica Centra za rehabilitaciju Varaždin.

U sklopu ovog projekta glavna aktivnost je provođenje Neurofeedback metode u čiju svrhu je i nabavljen neurofeedback uređaj, koji se nalazi u Centru. Navedena metoda je terapijska metoda bazirana na praćenju električne aktivnosti mozga i davanju povratne informacije. Metoda je neinvazivna i bezbolna, a pokazala se djelotvornom kod ljudi s poremećajima pažnje, anksioznošću, kroničnim umorom, post-traumatskim stresom itd.

Vrijednost projekta je milijun i pol kuna, a za dodatne informacije o mogućnosti sudjelovanja u projektu može se obratiti Antoniju Pšagu na mobitel 095/ 498 6255 u vremenu od 7 do 15 sati radnim danom.