Klub već tradicionalno svoje humanitarno djelovanje u svakoj Lions godini započinje sudjelovanjem na „Špancirfestu“

NCLC Varaždin Millennium večeras obilježava 15. godina postojanja

| 14.6.2019. u 14:15h | Objavljeno u Društvo

New Century Lions klub Varaždin Millennium će danas u hotelu Turist obilježiti 15 godina svog humanitarnog djelovanja.  NCLC Varaždin Millennium dio je velike Lions humanitarne svjetske organizacije i danas broji 25 aktivnih članova. Međunarodna Udruga Lions Klubova je danas najveća uslužna organizacija u svijetu, sa više od 1,4 milijuna članova u više od 47 000 klubova u 210 zemalja i geografskih regija.

Članovi Lions klubova koriste svoje vrijeme, vještine i dobra da bi sakupili sredstva i donirali ih kako u njihovim sredinama tako i na međunarodnom planu.Najvažniji cilj za koji se koriste donacije jeste očuvanje vida, iako postoje i drugi programi kao na primjer: Program o shvaćanju opasnosti korištenja droge za srednje škole, Program o shvaćanju opasnosti šećerne bolesti (dijabetesa), ali i mnogi drugi programi koji se provode u pojedinim klubovima ili regijama.

Lionsi su usvojili očuvanje vida kao najvažniji cilj poslije govora Hellen Keller na Međunarodnoj konvenciji Lionsa u Cedar Point-u, Ohio,1925.godine. Tada je Hellen Keller uputila izazov Lionsima da postanu "Vitezovi slijepih", izazov koji je postao slogan za projekte Lionsa širom svijeta.(Go to Sight Conservation links). Cilj Lionsa je pomagati 200 milijuna ljudi godišnje. Centar Medunarodnih Lionsa je u Oak Brook, Illinois, USA.

NCLC Varaždin Millennium ima sjedište u Varaždinu gdje aktivno sudjeluje u zajednici, osluškujući potrebe u svojoj sredini sukladno međunarodnoj strategiji Lions klubova. Klub već tradicionalno svoje humanitarno djelovanje u svakoj Lions godini započinje sudjelovanjem na međunarodno poznatom festivalu uličnih šetača „Špancirfestu“. Iako se Špancirfest održava u vrijeme sezone godišnjih odmora, članovi kluba organiziraju dežurstva te u veseloj Lions kućici u Uršulinskoj ulici skupljaju sredstva za financiranje odlaska u edukativni kamp djece oboljele od dijabetesa.

Osim za dijabetes, financijska sredstva kroz razne projekte prikupljaju se za pomoć djeci koja imaju poremećaj iz spektra autizma, prikupljaju se financijskih sredstava za informatičko opismenjavanje članova Udruge slijepih Varaždinske županije, financijska sredstva za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i sl.

Svoje svestrano humanitarno djelovanje članovi kluba proslavit će sa svojim gostima večeras u 20:15 u hotelu Turis Varaždin u popularnoj „Kocki“. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se varaždinski bend Jam IT.