Na skupštini "Obiteljskog kluba" dodijeljeno 31 priznanje za apstinenciju od alkohola Foto: Obiteljski klub

Na skupštini "Obiteljskog kluba" dodijeljeno 31 priznanje za apstinenciju od alkohola

Varaždinske vijesti | 7.3.2019. u 20:25h | Objavljeno u Društvo

Udruga zdravog življenja "Obiteljski klub" Varaždinske županije održala je 2. ožujka 13. godišnju skupštinu u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, uz prisustvovanje više od 150 članova Udruge, članova njihovih obitelji i prijatelja te gostiju iz zemlje i inozemstva.

Rad skupštine poduprli su članovi i terapeut dr. Franjo Kolarić iz "Društva za pomoč v stiski Zarja" Lendava, članovi Kluba liječenih alkoholičara (KLA) Podravka Koprivnica, KLA "Dr. Mato Golubić" Čakovec, KLA Prelog sa svojom terapeutkinjom dr. Dianom Uvodić-Đurić, KLA "Osmijeh" Donja Dubrava, KLA "Zdravi život" Sveta Marija sa svojom terapeutkinjom, medicinskom sestrom Marijom Janković, te KLA Peščenica i KLA Susedgrad iz Zagreba.

Ukupno je dodijeljeno 31 priznanje (od jedne do 47 godina) apstinentima i apstinenticama od alkohola, uz pregršt osjećaja koje su izazvali primatelji priznanja.

- Sudjelovanje cijelih obitelji u liječenju i oporavku te podrška koju pružaju svojim bolesnim članovima pokazala se još jednom neizostavnom i neprocjenljivom u tretmanu ovisnica i ovisnika od alkohola. Ove godine je podijeljeno 13 priznanja za jednu godinu apstinencije od alkohola, što je dvostruko više od prošle godine kada je bilo šest takvih priznanja, što govori za okupljanje novih obitelji, ali i dobru atmosferu u udruzi koju stvaraju svi članovi i njihove obitelji na čelu sa dugogodišnjim članovima udruge s obiteljima - ističe predsjednica Udruge zdravog življenja "Obiteljski klub" mr.sc. Zemira Medved, dr.med., spec. psihijatrije, uža spec. socijalne psihijatrije te voditeljica Odjela za psihijatriju Opće bolnice Varaždin.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Ženska klapa Angeluš i članovi udruge koji su pročitali svoje autorske pjesme. Stručna djelatnica Marija Krobot, medicinska sestra, još jednom je izabrala zanimljivu i inspirativnu temu za  prezentaciju pod nazivom "Ponos i sreća", čime je dala vjetar u leđa svim sudionicima u zahtjevnom i osjetljivom procesu liječenja alkoholne ovisnosti - bolesnima, njihovim obiteljima te stručnom medicinskom i ostalom osoblju koji za njih brinu.

- Skup je završio uz domjenak za sve sudionike uz želju za nastavkom uspješnog rada i nadi da će dogodine biti još više osoba koje će primiti priznanja za apstinenciju od alkohola, odnosno što više sretnih i zadovoljnih obitelji u današnjem složenom i zahtjevnom svijetu - zaključila je dr. Medved.