FOTO Na sajmu ezoterije Mišakov „Duhovni ratnik i beskrajni kozmički orgazam“

vv | 5.3.2017. u 06:41h | Objavljeno u Društvo

Danas završava sajam ezoterije u organizaciji udruge Purusha koja je u hotelu Turist okupila niz izlagača, počevši od astrologa, numerologa i tarot majstora, pa do proizvođača raznim kapi, proizvoda od meda te vlasnika knjižara s alternativnom literaturom i autora knjiga s prigodnom tematikom.  Među njima je i Krešimir Mišak, koji je u subotu, prvog dana sajma predstavio svoju novu knjigu „Duhovni ratnik i beskrajni kozmički orgazam“, čija je varaždinska promocija privukla velik broj posjetitelja, što ne čudi s obzirom na popularnost autora i kritike koje je dobio njegovo zadnje publicističko djelo.

-Kao netko tko je život posvetio istraživanju učenja tibetanskog budizma koja u svoj fokus stavljaju upravo ljudski um, upoznavši Šokrea bilo mi je iznimno zanimljivo naići na nekoga tko se istim područjem bavi kao istraživački novinar - direktno na terenu. U doba kada se 'ozbiljno' istraživačko novinarstvo ponajprije svodi na mučno istraživanje nečijeg prljavog rublja, susresti osobu koja je spremna uskočiti u duboko more vlastite (pod)svijesti, pritom opremljenu samo iskrenom radoznalošću i željom da se na licu mjesta uvjeri kako 'živi svijest' - pa, takve hrabre intronaute se ne susreće svaki dan. (…) Osobno držim da je glavni cilj ove knjige upravo taj - poziv na radikalno preispitivanje svega što znamo o sebi i svijetu u kojem živimo. Jednom kad se upustimo u taj proces i on postane dio osobnog iskustva, više nećemo moći živjeti od parola čiji je rok trajanja davno istekao, kao pokvarenoj robi koja na nas vreba sa svih strana. 'Istina će vas osloboditi' - nikada ta tvrdnja nije bila aktualnija nego dana, ali istina koja je nudi dogmatske odgovore, već istina u vidu neposrednog, uvijek živog i narastajućeg iskustva o misteriju kojeg nazivamo život, napisao je Mihajlo Pažanin u predgovoru Mišakove knjige.

Da bi se moglo vidjeti i doživjeti sve što se izlaže na prvom varaždinskom sajmu ezoterije, potrebna je ulaznica koja stoji 20 kuna, dok  djeca  imaju besplatan ulaz.

Galerija slika