Na Danima otvorenih vrata EU projekata ivanečkim učenicima predstavljen projekt na Ivančici

Varaždinske vijesti | 16.5.2019. u 12:30h | Objavljeno u Društvo

U sklopu obilježavanja Dana otvorenih vrate EU projekata u Ivancu je pedesetak učenika ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec na zanimljiv, interaktivan i edukativan načini upoznato s osnovama planinarstva.

Kroz poučnu prezentaciju predstavljene su im osnove planinarskog kodeksa i etike. Objašnjeno im je kako se treba ponašati u planinama te su upoznati s važnošću očuvanja prirode i okoliša. Također, osnovnoškolci su prepričali svoja dosadašnja planinarska iskustva.

Predavanje za učenike održao je predsjednik HPD-a Ivančica Ivanec Borislav Kušen.

Kako bi im što zornije objasnio te kako bi kod djece razvio interes za planinarstvom od najranije dobi, učenicima je pokazao i predstavio osnovnu planinarsku opremu koju su ujedno mogli razgledati i iz prve ruke saznati kako se što koristi.

Predavanjem je ujedno predstavljen prvi uspješno završen EU projekt HPD-a „Obnova piramide na Ivančici“, a kojim se ovo planinarsko društvo profiliralo kao primjer dobre prakse u pripremi i provedbi EU projekata na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

Time se na najbolji način u sklopu manifestacije Daniotvorenih vrata EU projekata i obilježavanja samog Europskog tjedna, a koji se održava uz potporu Ministarstvaregionalnoga razvoja i fondova EU, pokazalo da i udruge civilnog društva mogu jednako uspješno koristiti bespovratna sredstva iz EU fondova.

Ivanec se tako može pohvaliti da su EU fondovi promijenili i obnovili njegov stoljetni simbol i dio njegove bogate planinarske baštine.