Na 22. Izložbi cvijeća natjecanje učenika, studenata i radionica za bake i djedove

| 20.9.2017. u 13:38h | Objavljeno u Društvo

- Varaždin je grad baroka, glazbe i cvijeća pa kakve bi to Barokne večeri bile bez ove, već tradicionalne, Međunarodne izložbe cvijeća - rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj je najavila 22. Međunarodnu izložbu cvijeća koja se održava u sklopu 47. Varaždinskih baroknih večeri.

Tema izložbe je “barok-glazba-cvijeće” a floristi će ove godine svoje cvjetne kreacije prilagoditi kulturnom blagu Mađarske, koja je ove godine zemlja partner Baroknih večeri. Izložbu organizira Udruga vrtlara Varaždinske županije, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Cilj nam je pokazati sve mogućnosti floristike. U zadnjih desetak godina floristika je otišla u jednom stvarno nezamislivom smjeru za obične građane i pokušavamo dovesti sve to u Varaždin kako bismo pokazali novitete koji bi bili interesantni našim posjetiteljima - rekla je predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Blanka Pazman.

U sklopu izložbe održat će se i 11. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijećem. Natjecati će se ukupno devet škola, a pobjednički će radovi zatim biti izložiti na Međunarodnoj izložbi.

Ove je godine po prvi put organizirano i natjecanje studenata florista, koji će za ovu prigodu raditi isključivo s prirodnim materijalom, a natjecati će se timovi iz Slovenije i Mađarske.

Izložba se otvara u četvrtak 21. rujna na Starom gradu u 18 sati. Od petka do nedjelje izložba će biti otvorena od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice je simboličnih deset kuna, odnosno pet kuna za grupe. Prodajni dio izložbe, odnosno štandovi proizvođača, bit će na Trgu Miljenka Stančića.

U subotu je organizirana i cvjetna radionica povodom Svjetskog dana baka i djedova, od 10 do 12 sati, pa se pozivaju sve bake i djedovi da zajedno s unucima dođu na radionicu.