Mladi varaždinski HDZ-ovci Caritasu donirali hranu i odjeću

Varaždinske vijesti | 10.11.2018. u 10:59h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Članovi i članice Mladeži HDZ-a Grada Varaždina nastavljaju s humanitarnim aktivnostima. Tako je u petak, 9. studenog, uručena donacija hrane i odjeće Caritasu Varaždinske biskupije.

Mladež HDZ-a prikupila je i donirala odjeću za sve uzraste te 60 kilograma sira. Ravnatelju Biskupijskog Caritasa donaciju su uručili članovi Mladeži s Ivanom Salopekom, članom Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina.

– Ovo je samo nastavak našeg programa humanitarnih aktivnosti, a donacija je realizirana u dogovoru s ravnateljem Caritasa. Vjerujemo da će odjeća dobro doći korisnicima Caritasove pomoći, kao i sir u obrocima za one koji se hrane u pučkoj kuhinji – rekao je Salopek pri predaji donacije u Caritasovom centru na Banfici.

Ravnatelj Biskupijskog Caritasa Ante Šola istaknuo je da se svaka donacija vrlo rado prima kako bi se usmjerila prema onima koji su u potrebi.

– Svake godine mladež HDZ-a i sam HDZ zna se sjetiti i određenom donacijom obradovati nas. Na ovom području ima jako puno dobrih ljudi koji pomažu. Pozivam sve koji se još nisu priključili, a mogu pomoći, da nam se priključe pa ćemo lakše ići kroz ovu našu svakodnevicu – pozvao je Šola.

Uz ostale djelatnosti Caritasa, najosjetljivije pitanje je pučka kuhinja. Trenutno imaju 262 korisnika u registru, a u dane kada se pojavi i više potrebitih nitko ne ostaje bez obroka.

Nakon donacije odjeće i hrane Caritasu, varaždinska Mladež HDZ-a najavljuje sljedeću humanitarnu aktivnost – podjelu drva za ogrjev potrebitima na području cijele županije.

Označeno u